63.000 de șoferi de camion, amendați în cadrul operațiunii ROADPOL în toată Europa Recomandat

63.000 de șoferi de camion, amendați în cadrul operațiunii ROADPOL în toată Europa

Aproximativ 6 din 100 de șoferi de camion de pe drumurile europene încalcă perioadele de odihnă sau manipulează tahograful.

Aceasta este una dintre constatările celei mai recente operațiuni de inspecție a camioanelor și autobuzelor ale ROADPOL. Operațiunea se concentrează pe controlul transportului comercial de mărfuri și pasageri și a fost prima dintr-un total de patru programate pentru 2022.
Au fost verificate 210.365 de camioane și 121.666 de autobuze. În această săptămână de control au fost constatate 71.249 de contravenții sau infracțiuni (camioane: 63.567, autobuze: 7.682). De 221 de ori a fost necesar să se interzică continuarea călătoriei până la restabilirea în stare bună a vehiculelor sau încărcăturii. Rata de încălcare a legii a fost de 30,22% pentru transportul de marfă și de 6,31% pentru autobuze.

Pentru traficul de marfă, aceasta înseamnă că a fost constatată o încălcare a legii la aproape 1 din 3 camioane verificate, scrie presa de limbă spaniolă consultată de TIR Magazin.

Dispozitive

Majoritatea încălcărilor legale s-au constatat în domeniile: nerespectarea vitezei, contravenții tehnice, lipsa centurii de siguranță, legislația documentelor auto, contravenții tehnice, timpi de conducere și odihnă și tahograf.

7.581 șoferi ( camioane 7.119, autobuze 462) au încălcat prevederile Reglementărilor Sociale în vigoare în toată Europa, ceea ce înseamnă că și-au condus vehiculul mai mult timp decât este permis legal, fără a respecta perioadele de odihnă obligatorii. De 5.520 de ori tahografele nu au fost gestionate corect.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.