Duminică, 11 Martie 2018 - TIRMagazin.ro

De vânzare. Super SUV la preț de LOGAN. Autoutilitară aproape GRATIS

ANAF scoate la licitaţie o serie de maşini rulate, bunuri ale debitorilor de la care are de recuperat sumele frumuşele. Iar preţurile sunt pe măsura tuturor buzunarelor.La 20 martie a.c. este scos la licitaţie autoturismul Volkswagen Tiguan fabricat în 2009, preţul de pornire al licitaţiei fiind de 25.837 lei. Maşina aparţine firmei Mix Best FM Radio SRL din Câmpina.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

CLASAMENT. Regiunile unde se cumpără cele mai multe CAMIOANE

Cele mai mari ponderi în totalul înmatriculărilor de autovehicule din 2017 se regăsesc în Bucureşti-Ilfov şi în nord-vestul României, atât la maşinile pentru pasageri, cât şi la cele pentru marfă, arată datele dintr-un studiu publicat de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 

La autovehiculele pentru transport de marfă, ponderile maxime ale înmatriculărilor au fost de 22,5% în Bucureşti-Ilfov şi 16,6% în regiunea Nord-Vest, iar cele minime au fost de 8% în Oltenia şi 8,3% în regiunea Sud-Est.

Potrivit INS, în anul 2017, numărul de înmatriculări noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a fost de 638.485 de unităţi, în creştere cu 57,2% faţă de anul 2016.

„Au fost înregistrate creṣteri la toate categoriile, cele mai semnificative înregistrându-se la autoturisme, numărul acestora fiind cu 58,3% mai mare faţă de anul 2016 şi la categoria mopede ṣi motociclete, cu o creştere cu 15,6%”, arată autorii studiului.

În total înmatriculări de autoturisme, în funcţie de tipul de combustibil, ponderea cea mai mare (67,3%) a fost înregistrată de autoturismele care folosesc drept combustibil motorină, iar în funcţie de masa proprie, cea mai însemnată pondere (38,7%) a fost înregistrată de autoturismele cu masa de 1.500 kg ṣi peste.

Ponderea vehiculelor noi în totalul înmatriculărilor noi de vehicule pentru transportul pasagerilor a fost de 17,2%, autoturismele noi reprezentând 17% din totalul autoturismelor nou înmatriculate.

Studiul INS relevă o evoluţie pozitivă a înmatriculărilor noi de vehicule rutiere şi pentru transportul mărfurilor. Astfel, numărul de înmatriculări noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor a fost de 110.134 în anul 2017, în creştere cu 6,8% faţă de anul 2016.

„A fost înregistrată creştere la categoria autocamioane (inclusiv vehicule pentru scopuri speciale) cu 17,7%, în timp ce categoriile autotractoare ṣi remorci şi semiremorci au înregistrat scăderi cu 12,7% ṣi, respectiv, 4,3%”, notează autorii studiului.

În total înmatriculări noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor, 59,6% au fost autocamioane. Dintre acestea, 88,9% erau autocamioane cu sarcina utilă până la 1.499 kg ṣi 98,7% dintre autocamioane utilizau motorina drept combustibil.

Ponderea vehiculelor noi în total înmatriculări noi de vehicule pentru transportul mărfurilor a fost de 34%, mai arată studiul citat.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

Se construiește un POD vital în nordul țării

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Solicitant, a elaborat și depus Aplicația de Finanțare pentru proiectul ”REVIZUIRE/ACTUALIZARE STUDIU DE FEZABILITATE PENTRU „POD PESTE TISA IN ZONA TEPLITA DIN SIGHETUL MARMATIEI", în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2-Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Componenta 1, Obiectiv Specific 2.2- Creşterea accesibilităţii zonelor cu o conectivitate redusă la infrastructura rutieră a TEN-T, Operațiunea- Creșterea accesebilității zonelor cu o conectivitate redusă la infrastructura rutieră a TEN-T.

Citeşte mai departe ...

Câte mașini cumpără românii

Înmatriculările de autoturisme în România au scăzut în februarie cu 36,89% faţă de februarie 2017, până la 48.617 unităţi, potrivit datelor publicate vineri de către Direcţia Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.