Şofer de camion, la frontieră în Germania: Coloana era de 15 km. Am ajuns luni, am trecut marţi la miezul nopţii Recomandat

Şofer de camion, la frontieră în Germania: Coloana era de 15 km. Am ajuns luni, am trecut marţi la miezul nopţii

Controalele stricte introduse la granițele cu Cehia și Tirolul austriac au dat peste cap traficul pe o importantă rută de transport de mărfuri. S-au format coloane de camioane pe zeci de kilometri, iar șoferii au fost nevoiți să stea ore întregi în ger și viscol pentru a fi testați la centrele amenajate în vămi.

Un şofer român a povestit la Digi24 că a petrecut trei zile pe drum doar pentru a trece punctul de frontieră şi a vorbit despre cât de dificilă a fost experienţa trăită. A stat doar în camion şi a mâncat doar ce a avut luat de acasă.

Paul Rencsik a povestit  că a aşteptat aproape două zile până să poată trece graniţa din Cehia în Germania.

"Am ajuns luni seară, era coadă de 14 - 15 kilometri.

Marţi, m-am mutat la altă vamă, mai mică. Am stat acolo până azi noapte (noaptea de marţi spre miercuri – n.r.), la ora 12. Am petrecut trei zile pe drum doar pentru a trece punctul de frontieră.

Am avut doar proviziile puse de acasă. Am aşteptat la coadă, pe marginea autostrăzii, stăteam doar în camioane fiecare şofer în parte", a povestit şoferul român.

El a spus că pe la punctul respectiv de frontieră treceau maximum 2.000 de camioane pe zi: "Făceau testul câte unei persoane, dura 20 minute până la rezultat, abia apoi era luată altă persoană. Testele din farmacii sau certificatele de vaccinare nu erau luate în calcul".

"Am vorbit cu sute de şoferi, unii colegi au spus că au întârziat şi 30 de ore", a afirmat Paul Rencsik.

Presa germană: Cozile la frontieră au ajuns la 20 de kilometri
Sute de șoferi de camion, mulți dintre ei români, au fost ținuți în ger și viscol la intrarea în Germania pentru a face testul COVID în centrele amenajate în vămi. Situaţia este urmare a faptului că duminică, Germania a introdus controale la granița cu Cehia și cu Tirolul austriac pentru a opri răspândirea noilor tulpini de COVID.

Nimeni nu intră fără un test făcut în ultimele 48 de ore.

De duminică, de când aceste măsuri au intrat în vigoare la frontieră, s-au format cozi uriaşe, în timp ce erau controlați ocupanții fiecărui vehicul. Într-unul dintre cele mai tranzitate puncte de trecere s-a format un convoi pe 20 de kilometri, scrie presa germană.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.