Podul care atentează la viața șoferilor, în reparații

Podul care atentează la viața șoferilor, în reparații

Compania care administrează reţeaua de căi ferate din România, CFR SA, a anunţat, vineri, că a fost lansată licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de reparaţii şi consolidare a podului de cale ferată aflat în Bucureşti, pe magistrala Bucureşti – Constanţa, contract estimat la 3,5 milioane lei (740.000 euro), fără TVA.


Podul Constanţa, situat în Bucureşti, la intersecţia dintre Calea Griviţei şi Şoseaua Chitilei, se află într-o stare avansată de degradare.

Din valoarea totală estimată a contractului, 101.175 lei sunt pentru servicii de proiectare şi 3,39 milioane lei pentru execuţia lucrărilor, sursa de finanţare fiind asigurată de la bugetul de stat.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 7 mai, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 15.30.

Durata contractului este de 8 luni de la semnare, din care 2 luni pentru proiectare şi 6 luni pentru execuţie, la care se adaugă perioadă de garanţie a lucrărilor de 10 ani.

”Dat fiind faptul că podul feroviar de la km 4 reprezintă un obiectiv de utilitate publică, cu o importanţă deosebită atât pentru traficul feroviar, cât şi pentru cel rutier, CFR SA a analizat şi a stabilit un program de lucrări astfel încât, în perioada execuţiei, să nu intervină modificări majore de trafic nici în circulaţia trenurilor, nici în circulaţia rutieră”, se arată în comunicat.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.