VIDEO Proteste violente ale transportatorilor după scumpirea motorinei. Au cerut demisia președintelui Recomandat

VIDEO Proteste violente ale transportatorilor după scumpirea motorinei. Au cerut demisia președintelui

Sute de peruani au manifestat sâmbătă la Lima la apelul organizaţiilor politice şi civile pentru a cere demisia preşedintelui radical de stânga Pedro Castillo, relatează AFP.

Fluturând steaguri roşii şi albe şi pancarte pe care scria "Castillo corupt demisia", "Castillo afară", manifestanţii, dintre care unii purtau oale şi tigăi, o formă tradiţională de protest în America Latină, au scandat "Castillo demisionează acum".

Aproximativ 3.000 de poliţişti antirevoltă au fost desfăşuraţi în toată Lima.

''Vrem ca el să demisioneze în favoarea unor oameni care îşi iubesc ţara şi pentru ca noi să putem cu adevărat să facem Peru să avanseze", a declarat Tula Casado, în vârstă de 58 de ani.

O demonstraţie similară a avut loc în oraşul Trujillo din nordul ţării.

În seara zilei de 4 aprilie, a fost impusă stare de asediu în capitală şi în portul Callao din apropiere, unde locuiesc 10 milioane de persoane, după proteste violente ale transportatorilor împotriva creşterii preţului combustibilului. În aceeaşi zi, au avut loc proteste în mai multe zone din Peru împotriva creşterii costului combustibilului şi al taxelor de drum, precum şi al alimentelor.

În cele din urmă restricţia de circulaţie a fost ridicată la 5 aprilie, sub presiunea populară şi a parlamentului, în care opoziţia deţine majoritatea. Dar în cursul serii au izbucnit ciocniri între manifestanţi şi poliţie la Lima, clădiri publice au fost atacate şi magazine vandalizate.

La sfârşitul lunii martie, Castillo, în vârstă de 52 de ani, a scăpat de destituirea sa de către parlamentul dominat de opoziţia de dreapta, care iniţiase o procedură pentru "incapacitate morală". Legislativul l-a acuzat că a intervenit într-un caz de presupusă corupţie implicând anturajul său.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.