Strabag rupe legăturile cu oligarhul rus Oleg Deripaska Recomandat

Strabag rupe legăturile cu oligarhul rus Oleg Deripaska

Haselsteiner, acționarul principal al companiei austriece de construcții Strabag, care a câștigat numeroase contracte de infrastructură și în România, a anunțat marți că reziliază un acord cu o companie deținută de oligarhul rus Oleg Deripaska și anulează plățile de dividende către companie, după încercări eșuate de cumpărare a pachetului rus.

De asemenea, compania își încetează toate activitățile în Rusia, după ce oligarhul apropiat de liderul rus Vladimir Putin a intrat pe lista sancțiunilor occidentale. Deripaska este considerat un confident al lui Vladimir Putin.

Grupul de construcții Strabag avea până acum trei acționari principali: fundația privată Haselsteiner (cu o cotă de 28,3 la sută), „Rasperia Trading Limited”, societate înregistrată în Cipru și controlată de oligarhul rus Deripaska (cu 27,8 la sută), și compania de asigurări UNIQA (15,3%) și grupul financiar Raiffeisen (14,2%). Doar 14,4 la sută sunt „free float”, adică acțiuni care se tranzacționează liber la bursă.

Holdingul Rasperia, deținut de industriașul rus Oleg Deripaska, a intrat în aprilie 2007 în acționariatul Strabag, când a preluat o participație în capitalul social al companiei, iar acţionarii Strabag SE au vândut un număr mic de acţiuni din portofoliul lor către Rasperia. Un acord de sindicat încheiat atunci între acționari prevedea, pe lângă numirea membrilor consiliului de supraveghere, și coordonarea rezultatelor votului în cadrul adunării generale, scrie economedia.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.