A treia autocisternă de benzină plină cu țigări de contrabandă pentru România, depistată la Cernăuți Recomandat

A treia autocisternă de benzină plină cu țigări de contrabandă pentru România, depistată la Cernăuți

Autoritățile ucrainene au confiscat zilele trecute un al treilea camion, în regiunea Cernăuți, care, teoretic, era folosit pentru a transporta benzină, dar care practic era încărcat cu țigări de contrabandă care ar fi trebuit să ajungă pe piața din România.

În cisternă erau ascunse țigări în valoare de aproximativ 123.000 de euro, în total în cele trei transporturi fiind descoperite țigări de peste 525.000 de euro.

Mai multe instituții de control din țara vecină, ca de exemplu Administrația teritorială a Biroului pentru Securitate Economică a Ucrainei, au anunțat confiscarea zilele trecute a unui al treilea camionîn care se aflau țigări, din regiunea Cernăuți. În cadrul anchetei preliminare privind contrabanda cu țigări spre România s-au confiscat bunuri în valoare de 5 milioane grivne, fiind vorba de cutii de carton cu aproape 65.000 de pachete de țigări fără timbre de accize, ascunse într-o cisternă de benzină.

Nu doar Biroul pentru Siguranță Economică al Ucrainei a făcut cercetările în cauză, ci sunt mai multe instituții implicate, ancheta fiind sub coordonare Procuraturii Regionale Cernăuți. Spre exemplu, Serviciul Frontierei de Stat a Ucrainei a anunțat că „polițiștii de frontieră împreună cu reprezentanții Biroului de Stat de Investigații, implementând informații operaționale”, au oprit un camion la câțiva kilometri de granița de stat cu România, iar ca urmare a unei percheziții forțele de ordine s-u găsit în cisternă aproximativ 65 de mii de pachete de țigări fără timbre, în valoare totală de 5 milioane grivne. Șoferul autocisternei susținea că se deplasa fără încărcătură la unul dintre punctele de control vamal spre România.

„Acesta este al treilea caz la Cernăuți de depistare a unui număr mare de țigări de contrabandă în camioane-cisternă. Cele două loturi anterioare de contrabandă cu tutun au fost găsite în timpul inspecției camioanelor care treceau prin punctul de control Krasnoilsk (Crasna, spre Vicovu de Sus- n.red. ). În primul autocisternă erau 65 de mii de pachete de țigări în valoare de 4,5 milioane grivne, în al doilea erau 165 de mii de pachete de țigări fără timbre fiscale, în sumă totală de aproximativ 12 milioane grivne. În total, în trei cazuri, 295 mii de pachete au fost scoase din autocisterne în valoare de 21,5 milioane grivne”, arată sursa citată.

În prezent, investigațiile sunt în desfășurare, se stabilesc persoanele implicate în activități ilegale și originea mărfurilor contrafăcute. Un element de noutate, spre deosebire de cele două cazuri precedente, este că acest transport de țigarete nu era al unei firme din Kiev, ci se pare că ar fi al unei societăți din regiunea Transcarpatia.


bratu swinger


VERSUS S03 E03

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.