VIDEO Liber pentru camioane. Fermierii polonezi deblochează vama Recomandat

VIDEO Liber pentru camioane. Fermierii polonezi deblochează vama

Fermierii polonezi care protestau la frontiera polono-ucraineană au ridicat blocada de la punctul de trecere Uhryniv-Dolhobychuv, a anunțat Serviciul de Stat al Gărzii de Frontieră din Ucraina la 16 aprilie.

Fermierii polonezi au început să blocheze camioanele la mai multe puncte de trecere a frontierei în luna februarie, în semn de protest față de importurile agricole ucrainene și față de "Green Deal" al UE.

"Potrivit informațiilor primite de la Poliția de Frontieră a Republicii Polone la 16 aprilie, la ora 13:50, ora Kievului, participanții la acțiunea de pe teritoriul Poloniei au încetat să blocheze circulația vehiculelor de marfă în fața punctului de control Uhryniv-Dolhobychuv", a declarat Andrii Demchenko, purtător de cuvânt al Serviciului ucrainean al Poliției de Frontieră de Stat, pentru Ukrainska Pravda.

Blocada în curs de desfășurare a dus la deteriorarea relațiilor dintre Kiev și Varșovia. Protestatarii au vărsat cereale ucrainene în mai multe rânduri, stârnind indignare în Ucraina.

Prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal a sosit în Polonia pe 28 martie pentru a se întâlni cu omologul său polonez, Donald Tusk, și a discuta despre comerțul agricol dintre cele două țări.

Cei doi oficiali au convenit să caute "soluții satisfăcătoare pentru ambele părți", cum ar fi un sistem de verificare și control pentru comerțul cu produse agricole.

La începutul acestei luni, Polonia și Ucraina au înființat un Consiliu de cooperare pentru a se ocupa de relațiile bilaterale polono-ucrainene și pentru a ajuta la reconstrucția Ucrainei.

În pofida protestelor continue privind politicile agricole, Polonia a donat aproximativ 3,2 miliarde de dolari în ajutor militar pentru armata ucraineană și a găzduit aproximativ 1 milion de refugiați ucraineni de la izbucnirea războiului de amploare.


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.