Doi tineri au ajuns la spital, după ce camioneta lor s-a izbit de o autocisternă Recomandat

Doi tineri au ajuns la spital, după ce camioneta lor s-a izbit de o autocisternă

Doi tineri, de 20 și 21 de ani, au ajuns la spital după ce camioneta în care se aflau - încărcată cu bușteni - s-a izbit de o mașină care transporta argon - gaz pentru aparatele de sudat.

Din primele informații, șoferul camionetei ar fi intrat în intersecție fără să se asigure. Traficul rutier a fost blocat aproximativ trei ore în zona accidentului.

Accidentul s-a întâmplat pe drumul Național 17, în localitatea Uriu din Bistrița - Năsăud. La volanul mașinii încărcate cu lemne era tânărul de 20 de ani. Nu s-ar fi asigurat suficient și a fost lovit în plin de camionul cu cisternă, condus de un bărbat de 57 de ani, din județul Galați.

Șofer camion: „Mi-a tăiat calea, a ieșit din drumul lateral, nu a frânat nimic. Nu i-a ținut frâna am înțeles – Am tras stânga și tot m-a atins”.

În urma impactului violent, ambele vehicule au ieșit de pe carosabil și s-au oprit la marginea drumului, în șanț. După accident, cisterna cu gaz a fost luată de un alt cap-tractor și transportată într-o parcare.

Zgomotul produs de impact i-a înspăimântat pe localnici.

Localnică: „Eu eram afară pe terasă și am auzit o bubuitură extraordinară și am suferit un șoc. Dacă nu era acest parapet, singurul pe care îl avem, putea să moară cineva, nici nu știu ce s a întâmplat cu cei doi tineri din mașina cu lemne”.

Reporter: E periculoasă interesecția?

Localnică: „Nu periculoasă, mortală”.

Localnic: „Am auzit numai un zgomot puternic și am văzut mașina asta cu cisterna în șanț. Cred că a frânat puternic ăsta cu cisterna, fiindcă altfel ori prin casă, ori zbura peste șanț, ori se întâmpla ceva mai grav”.

Cei doi tineri din camionetă au rămas blocați în cabină. Unul a reușit să iasă singur, însă pentru celălalt a fost nevoie de intervenția pompierilor.

Cătălin Chituță, ISU BN: „În urma unui apel la 112, prin care se anunța un accident produs între o autoutilitară și o autocisternă care transportat argon, am intervenit cu forțe și mijloace din cadrul mai multor subunități. Odată ajunși la locul intervenției, s-a observat că o victimă se afla încă în autoutilitară, fiind încarcerată, am lucrat pentru descarcerarea acesteia”.

Șoferul și pasagerul din camionetă au fost transportați la spital. Niciunul dintre cei doi șoferi nu consumase alcool, spun polițiștii, care au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și continuă cercetările. (stirile ProTV)


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.