Șoferii continuă să arunce mizeria pe jos la Nădlac chiar dacă s-au pus containere

Șoferii continuă să arunce mizeria pe jos la Nădlac chiar dacă s-au pus containere

Şoferii care stau în coloane înainte de frontiera de la Nădlac aruncă în continuare gunoaie pe câmp, deşi administratorul drumului a amplasat un container de dimensiuni mari, care însă nu este folosit, în timp ce muncitorii adună de pe marginea autostrăzii cantităţi mari de deşeuri.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara arată, într-o postare pe pagina de Facebook, că în zona Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II a fost amplasat, la începutul lunii aprilie, un container de gunoi cu o capacitate de cinci metri cubi, dar care nu este folosit de către şoferi.

"Măsura a fost luată pentru a-i ajuta pe şoferii care staţionează la punctul de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, iar aceştia să nu mai arunce deşeurile peste parapet, pe marginea autostrăzii", precizează reprezentanţii DRDP.

La o nouă acţiune de salubrizare care a avut loc zilele trecute, drumarii au constatat "că deşeurile sunt în continuare aruncate în şanţul de după parapetul marginal".

"Coşurile mici de pe margine sunt pline, iar containerul este aproape gol. Reamintim că, la finele lunii martie, pe autostrăzile A1 şi DN 7G, în zona PTF Nădlac 2 şi pe nodul de ieşire PTF Nădlac 1, s-au desfăşurat ample acţiuni de salubrizare cu echipele Secţiei Întreţinere Autostrăzi. Au fost adunaţi câteva sute de saci de deşeuri. Drumul NU este coş de gunoi! Noi curăţăm, tu păstrează!", a mai transmis DRDP.

Periodic, atât Primăria Nădlac, cât şi DRDP Timişoara mobilizează oameni pentru a strânge gunoaiele care se întind pe kilometri întregi de-a lungul DN 7, în apropiere de Nădlac I, şi de-a lungul autostrăzii pan-europene, în apropiere de Vama Nădlac II. Cantităţi mai mari de gunoaie se adună după Crăciun, Paşte sau la finalul lunii august, perioade în care traficul este foarte intens la frontiera de vest, pentru că vin în ţară sute de mii de români care lucrează în străinătate, iar aceştia aşteaptă în coloane pentru formalităţile de tranzitare a frontierei. După Anul Nou, din zona Nădlac II s-au adunat peste 450 de saci de deşeuri în timpul unei acţiuni de salubrizare organizate de DRDP.

Autorităţile spun că la mizeria din apropiere de frontieră contribuie şi şoferii de TIR care aşteaptă zilnic în coloane la ieşirea din ţară prin Nădlac I şi Nădlac II.


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.