Logo
Imprimă această pagină

PAMFLET: Girod-balize și indicatoare suflate de vânt! Recomandat

PAMFLET: Girod-balize și indicatoare suflate de vânt!

“Eternele” balize ale Girod Semnalizare Rutieră SRL din Timișoara și-au dat din nou examenul „calității”.

Furtuna din partea a doua a lunii septembrie 2017 din vestul României a făcut ravagii pe autostrada Timișoara-Arad. Mai mult, vântul a făcut praf și indicatoarele rutiere de pe același segment de drum. Potrivit legii, atât balizele cât și indicatoarele ar trebui să respecte standardul european EN18.899, care impune ca atât suporturile indicatoarelor cât și balizele să reziste la solicitări mecanice produse de un vânt cu o viteză de până la 144 de kilometri pe oră.
În realitate, balizele Girod încep să sară din prinderi la viteze ale vântului începând de la 50-60 de kilometri pe oră. Viteza vântului nu a depășit 100 de kilometri pe oră în luna septembrie. Cu toate acestea suporturile indicatoarelor au fost făcute praf!
Tot praf a fost făcut, trei săptămâni mai târziu, Horațiu Simion, șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara. El a fost schimbat din funcție pentru o serie plăcuțe cu mesaje de încurajare dubioase pentru șoferi, pe care le-a instalat pe mai multe autostrăzi, dar și din cauza unui accident groaznic supra-mediatizat.
În loc de concluzie: Nu numai suporturile și balizele selereului timișorean nu au rezistat la vânt! Nici Horațiu Simion, „priza” prin care se lega Girod la DRDP și CNAIR, nu a rezistat prea mult „uraganelor” din Ministerul Transporturilor și din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere!

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.