VIDEO Ce despăgubiri s-au acordat după ce 2 copii au fost „victimele” unui camion Recomandat

VIDEO Ce despăgubiri s-au acordat după ce 2 copii au fost „victimele” unui camion

Cei doi copii, frați gemeni, din satul Șișcani, comuna Hoceni, grav răniți într-un accident mai puțin obișnuit din 2022, în care un camion scăpat de sub control s-a izbit într-un stâlp, ce s-a prăbușit apoi în curtea lor, au primit sume derizorii, drept despăgubiri, pentru tot ceea ce au suferit. În timp ce în cazurile altor accidente rutiere, cu un număr asemănător de zile de spitalizare, victimele au primit și câte 100.000 de euro sau mai mult, copiilor din Șișcani li s-a acordat unuia 60.000 lei, iar celui de-al doilea, rănit mai grav și rămas și cu sechele, i s-a dat o sumă mai mică, de doar 45.000 lei.

Explicația este simplă, spun apropiații: familia celor doi frați gemeni este una foarte modestă, simplă, care nu a avut cu ce să lupte pentru drepturile cuvenite. A avut, ce-i drept, un avocat care le-a reprezentat interesele, dar rezultatul final arată că cei doi copii nevinovați de la Șișcani au fost dezavantajați. „Este foarte important ca partea vătămată să își ia un reprezentant bătăios, pentru că depinde foarte mult de măiestria celui care te reprezintă în raport cu drepturile legale și cu asiguratorul de la care trebuie obținute despăgubirile. Asiguratorul luptă întotdeauna să dea cât mai puțin, logic”, spun cei care cunosc bine speța celor doi copii, victime ale accidentului de la Șișcani.

Accidentul s-a produs pe 19 martie 2022, iar în curând se vor împlini doi ani de la momentul tragic. Cei doi copii, frați gemeni, elevi în clasa a IV-a, se aflau atunci în curtea locuinței lor părintești și se jucau. Un camion condus de un tânăr de 29 de ani, cu o viteză neadaptată la acea porțiune de drum, a scăpat de sub control și s-a izbit violent de un stâlp din beton. Stâlpul dărâmat s-a prăbușit în momentul acela peste gardul locuinței, lovindu-i pe cei doi copiii aflați în interiorul curții. Scena dramatică a fost una care i-a îngrozit pe sătenii martori ai accidentului. Unul dintre ei a sărit chiar să îl bată pe șoferul care a produs tragedia, când acesta s-a dat jos din camion.

Copiii striviți de stâlpul de beton, preluați imediat de un elicopter și de o ambulanță SMURD

Unul dintre copii a fost rănit grav la un picior, iar celălalt a avut și el răni destul de serioase. Un elicopter SMURD a venit urgent la fața locului, pentru a-l prelua pe pacientul aflat în stare mai gravă, iar pe celălalt copil, o ambulanță l-a transportat de urgență la spital. Ambii au avut de suportat multe zile de spitalizare. Unul a avut în jur de 70 de zile petrecute în spital, iar celălalt peste 90 de zile. Cazul a stârnit cu atât mai multă empatie, cu cât micuții chiar nu au avut nicio vină, nu erau în stradă nesupravegheați și nu au fost în locuri nepermise. Erau în curtea casei lor, la joacă. (debraila.ro)



STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


bratu swinger

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.