Unde e cea mai periculoasă stradă pentru șoferii de camion?

Unde e cea mai periculoasă stradă pentru șoferii de camion?

Șoferii de TIR au mari probleme cu o stradă din Iași, după ce mai multe camioane s-au răsturnat în același loc. Oamenii au sesizat problemele de mai multe ori, însă Primăria Iași nu a intervenit în niciun fel până acum

Pe șoseaua Bucium, chiar înainte de Motel Bucium, drumul este denivelat din cauza mașinilor de mare tonaj. Într-o curbă periculoasă, mai multe TIR-uri s-au răsturnat până în prezent, însă problema nu a fost rezolvată. Oamenii se tem când circulă pe această porțiune, deoarece oricând s-ar putea întâmpla o tragedie, în timp ce primăria ignoră situația.

Locul din Iași unde mai multe TIR-uri s-au răsturnat

Oamenii care circulă des pe această porțiune de drum sunt extrem de nemulțumiți, deoarece își pun viața în pericol. Chiar în curba dinaintea Motelului Bucium, strada s-a denivelat din cauza traficului greu. Astfel, TIR-urile se dezechilibrează, iar dacă șoferul nu este suficient de pregătit, riscă producă un accident. În ultimii ani, mai multe TIR-uri s-au răsturnat în același loc. Chiar pe 27 februarie 2024, o mașină de mare tonaj, cu grâu, înmatriculată în Republica Moldova, s-a răsturnat. În zonă au rămas urmele de la impact și grâu, iar pe marginea drumului încă se văd bucăți din vehicule.
„Locuiesc în Păun, circul zilnic cu mașina pe drumul respectiv, iar de câțiva ani am observat cum strada se deteriorează tot mai mult și nu se face nimic. Pe DN 24 circulă mașini de mare tonaj, iar asfaltul a cedat în multe locuri. Doar că mai periculos este într-o curbă fix înainte de intrarea în Păun.

Când merge un TIR încărcat, se creează un balans, iar din cauza virajului, mașina aproape se răstoarnă, doar experiența și abilitatea șoferului face diferența. De altfel, în zonă au și fost multe cazuri în care TIR-urile s-au răsturnat, chiar săptămâna trecută s-a întâmplat acest lucru. Într-o zi, mă îndreptam spre casă, de la muncă, iar în fața mea era un TIR, când a ajuns în curbă, șoferul a pierdut controlul mașinii fix în curbă, însă a reușit să o redreseze cu mare noroc”, povestește Constantin L., un localnic din Păun.

Bărbatul a sunat de mai multe ori pentru a anunța faptul că drumul este afectat și pune în pericol siguranța șoferilor.

„Am sunat de mai multe ori la Poliția Rutieră și la administrația drumului, mi-au transmis că o să trimită sesizarea mai departe. Tind să cred că nu m-a băgat nimeni în seamă. Cât timp nu se întâmplă o tragedie, să moară cineva, e totul bine, probabil, asta este atitudinea. Circulăm cu emoții pe această stradă, când în mod normal ar trebui să te simți în siguranță. Până la urmă, plătim taxe și impozite pentru a avea o stradă pe care putem merge în siguranță. În multe zone, asfaltul s-a lăsat sau s-a crăpat, dar ce au făcut, au pus un semn de drum denivelat, o restricție de viteză la 30 km pe oră și cam atât, problemă rezolvată”, a mai precizat Constantin.

Imagini AICI

Primăria Iași se ocupă de administrarea drumului respectiv

Primăria Iași se ocupă de administrarea Drumului Național 24, după ce a fost preluat de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri din Iași. Oamenii din zonă spun că reparații capitale nu s-au mai efectuat pe această porțiune de foarte mult timp. Totuși, oricând se poate întâmpla o tragedie, iar atunci rămâne de văzut cine va fi răspunzător. În zonă au fost montate indicatoare pentru a alerta șoferii că drumul este denivelat și este o curbă periculoasă, însă asfaltul este de aceeași calitate. (bzi)


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


bratu swinger

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.