Trei state din Europa, îngropate în zăpadă. Șoferii, atenționați să stea acasă! Recomandat

Trei state din Europa, îngropate în zăpadă. Șoferii, atenționați să stea acasă!

În Suedia, forţe din cadrul armatei au fost trimise în sprijinul serviciilor pentru intervenţii de urgenţă în cadrul operaţiunilor de salvare a şoferilor rămaşi blocaţi între Horby şi Kristianstad, în comitatul sudic Scania.

În jurul orei locale 10:30, toate persoanele au fost evacuate de pe carosabil, cu excepţia şoferilor de camion, au anunţat serviciile de urgenţă aflate la faţa locului.

„Aproximativ o sută de persoane se află la un centru social deschis de municipalitatea din Horby”, unde temperatura a ajuns la minus 5 grade Celsius în jurul orei 05:00, a declarat pe site-ul său poliţia din regiunea sudică.

 În cursul nopţii de miercuri spre joi, acestor persoane le-a fost furnizată hrană, iar „unele cazuri de îmbolnăvire au fost tratate”, a precizat poliţia.

Cu o zi înainte, aproape o mie de autovehicule au rămas blocate în zăpadă pe acest drum, care rămâne închis circulaţiei până vineri dimineaţă, după cum a anunţat Administraţia suedeză a transporturilor.

Poliţia le-a cerut locuitorilor să evite să conducă în această regiune şi în unele zone din Danemarca vecină.

Traficul auto este descurajat şi în jurul oraşului danez Aarhus, al doilea ca mărime din ţară, unde ambuteiajele se întind pe 30 de kilometri.

„Drumurile creează mari probleme (…) mulţi şoferi sunt blocaţi în cozi de aşteptare de câteva ore”, a transmis poliţia daneză pe reţeaua de socializare X. „Aşa că gândiţi-vă de două ori înainte şi rămâneţi acasă”, au precizat autorităţile din Copenhaga.

În Danemarca, s-a aşternut un strat de zăpadă de jumătate de metru, o cantitate care nu a mai fost înregistrată după anul 2011, potrivit institutului de meteorologie DMI.

În Norvegia, în ţinuturile sami din nordul îndepărtat, mercurul din termometre a atins valoarea minimă de -41,6 grade Celsius, în timpul nopţii, în Kautokeino.

Şcolile au rămas închise în mai multe municipalităţi din sudul ţării din cauza problemelor din transporturi după ninsorile abundente din ultimele zile. Unele şcoli urmează să fie închise şi vineri.

Şoferii din regiune au fost îndemnaţi de poliţie să nu conducă, iar toate cursele feroviare dintre Oslo şi Kristiansand (sud) au fost, de asemenea, anulate. (economica.net)


Starea- George Nita


IVECO LANSARE BARCELONA

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.