Taxa de pod de la Giurgiu - Ruse nu se mai poate plăti în dolari, doar în lei sau euro Recomandat

Taxa de pod de la Giurgiu - Ruse nu se mai poate plăti în dolari, doar în lei sau euro

Taxa de pod de la Giurgiu - Ruse nu se mai poate plăti în dolari americani, doar în lei sau euro. Ministerul Transporturilor propune eliminarea posibilității ca șoferii să plătească taxa pentru trecerea podului de la Giurgiu - Ruse și în valuta americană.

Şoferii vor mai putea plăti taxa pentru trecerea Podului Prieteniei, către Bulgaria, doar în moneda naţională şi cea europeană.

Taxa de pod de la Giurgiu - Ruse
Proiectul de ordin vizează modificarea Ordinului MT 1.836/2018, ce stabilește regulile taxei pe care trebuie s-o plătească șoferii, la trecerea unor poduri.
Mai exact, prin proiect, se propune eliminarea plăţii în dolari americani (USD), în cazul tarifului de trecere, pentru utilizarea podului peste Dunăre, dar numai pe sensul Giurgiu - Ruse.

În prezent, tarifele pentru utilizarea podului peste Dunăre, pe sensul Giurgiu - Ruse, se achită de către persoanele fizice și juridice române în lei, iar de către persoanele fizice și juridice străine în lei, euro sau USD, conform Avocatnet.

 

Autoritățile au mai multe motive pentru a renunța la plata în dolari. În primul rând, nivelul plăţilor în dolari americani reprezintă doar 1% din valoarea totală a încasărilor în cazul podului de la Giurgiu.

Apoi, nu se pot înlocui casele de marcat existente, a căror durată normată de viaţă urmează să expire, deoarece nu au fost găsiți furnizori care să vândă case de marcat cu posibilitatea de încasare în cele trei monede - lei, euro, dolari.


CAMION FEST CEFIN 2023


VERSUS S03E01

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.