Spania anunță că șoferi de camion sunt blocați în Ucraina după invazia rusă. Drumuri blocate, fără comunicații Recomandat

Spania anunță că șoferi de camion sunt blocați în Ucraina după invazia rusă. Drumuri blocate, fără comunicații

Invazia de joi a Ucrainei de către trupele ruse lasă blocate mai multe camioane spaniole, care întâmpină serioase dificultăți de comunicare din cauza interferențelor. Prăbușirea drumurilor le ridică greutăți pentru a ajunge la unele dintre granițele cu Europa. 

Comisia Europeană și Ministerul Transporturilor activează împreună o procedură specifică de repatriere pentru transportatorii care sunt prinși pe teritoriul ucrainean, scrie Diario del Transporte consultat de TIR Magazin.

După cum a raportat deja Fenadismer, situația conflictuală din ultimele săptămâni în Ucraina a afectat activitatea companiilor de transport spaniole care operează în țara respectivă, cu întârzieri de peste 4 ore în medie la intrarea sau la ieșirea din Ucraina.

Această situație s-a înrăutățit însă și mai mult după operațiunea militară desfășurată în această joi de trupele ruse cu scopul de a invada întregul teritoriu ucrainean, fapt care a provocat un exod în masă al cetățenilor din acea țară către alte state limitrofe

Printre altele, mai multe camioane spaniole de la una dintre companiile asociate cu Fenadismer sunt blocate Ucraina. Șoferii întâmpină mari dificultăți în a ajunge la graniță și nu pot comunica din cauza interferențelor și atacurilor cibernetice provocate de autoritatile ruse.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.