Șoferii de camion bulgari acuză că li s-a interzis să ajungă cu marfa în Austria Recomandat

Șoferii de camion bulgari acuză că li s-a interzis să ajungă cu marfa în Austria

Interdicția de a permite camioanelor bulgare să treacă granițele cu marfă pentru Austria este o pedeapsă pentru noi, companiile bulgare, nu pentru țara care ne împiedică să intrăm în Schengen pe uscat, spune șeful Camerei Transportatorilor din Bulgaria

Așa a comentat Petko Angelov, transportator din Plovdiv, măsurile aplicate de autoritățile noastre vamale împotriva companiilor de transport bulgare.

După cum a relatat vineri "24 de ore" în premieră, zeci de camioane din Bulgaria au fost blocate la Podul II al Dunării și la BCP Bregovo timp de mai bine de o zi. Explicația autorităților vamale este că au un ordin verbal de la Sofia de a nu lăsa camioanele să meargă în Austria.

"Acest lucru este uimitor. Camioanele mele s-au numărat printre cele blocate. Și ele transportau piese auto din Turcia în Austria. Ce este absurd? Cu această măsură a autorităților bulgare, eu și colegii mei ne vom pierde clienții din Turcia, pentru că aceștia vor spune: "Din moment ce nu ne puteți livra marfa la timp, vom găsi alți transportatori"", a explicat Angelov, care este președintele Camerei de Transport Rutier.

El a precizat că au căutat contacte la Sofia, dar acestea nu răspund la telefon. La punctele de trecere a frontierei, vameșii luau documentele șoferilor și nu îi lăsau să meargă înainte sau înapoi. "Oamenii stăteau ca niște ostatici fără condiții de bază", a adăugat Angelov.

Potrivit acestuia, "acțiunea punitivă" față de Austria a fost prost gândită. El a dat exemplul românilor care au boicotat băncile și companiile austriece, nefolosind serviciile acestora. "În timp ce în acest caz, autoritățile bulgare ne pedepsesc pe noi", a repetat el.

"Noi lucrăm în condiții extrem de dificile. Așteptăm trei zile pentru a intra în țara noastră, apoi două zile la Podul Dunărea II, este un coșmar", a explicat transportatorul.

Agenția Vamală le-a spus că până nu primesc un ordin de la Ministerul de Finanțe, nu pot lăsa camioanele să plece în Austria.

"Așteptăm o întâlnire cu ministrul de finanțe pentru a afla ce sunt aceste idei nebunești", a spus Angelov.
Detalii AICI


Starea- George Nita


IVECO LANSARE BARCELONA

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.