SIGURANȚA RUTIERĂ, DE COMPETENȚA A OPT MINISTERE

SIGURANȚA RUTIERĂ, DE COMPETENȚA A OPT MINISTERE

La sediul Ministerului Transporturilor, sub președintia Ministrului Transporturilor, Felix Stroe, a avut loc cea de a 25-a reuniune a Consiliului Interministerial pentru Siguranța Rutieră – C.I.S.R. la care au participat 8 ministere, precum si institutii care au atributii legate de siguranța rutieră. Scopul reuniunii a fost adoptarea unei hotărâri comune pentru promovarea și armonizarea unor acte normative, în conformitate cu Strategia Națională pentru Siguranța Rutieră.


Obiectivul constă în stabilirea unor acțiuni comune, ferme și care, în conformitate cu Strategia Națională pentru Siguranță Rutieră, au drept țintă, creșterea gradului de siguranță rutieră, în sensul reducerii numărului de victime rezultate din acccidente rutiere.
Toate proiectele adoptate în reuniunea C.I.S.R., sunt rodul activității organismului tehnic al C.I.S.R. – Delegația Permanentă Interministerială pentru Siguranța Rutieră - D.P.I.S.R., pe parcursul a 10 reuniuni în anul 2017, desfășurate la sediul Autorității Rutiere Roamâne - A.R.R. care asigură și secretariatul permanent al C.I.S.R., D.P.I.S.R. și Grupul de Lucru Interministerial - G.L.I. Aceste reuniuni au vizat elaborarea armonizată și aprobarea acestor proiecte de acte normative și acțiuni interministeriale comune.
În esență, activitățile desfășurate în G.L.I. și proiectele adoptate în lucrările D.P.I.S.R., concretizate prin hotărârea adoptată în cea de-a 25-a reuniune a C.I.S.R. din 21.11.2017 privesc îndeplinirea sarcinilor și obiectivelor Strategiei Naționale pentru Siguranța Rutieră, pentru fiecare instituție în parte.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.