În timp ce o parte din Drumul Expres Craiova - Pitești s-a deschis, o alta abia s-a licitat

În timp ce o parte din Drumul Expres Craiova - Pitești s-a deschis, o alta abia s-a licitat

Câştigătorul contractului pentru finalizarea lucrărilor pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova - Piteşti, în lungime de 17,7 kilometri, a fost desemnat, a anunţat luni ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, asocierea de constructori români şi turci va avea la dispoziţie 439,29 milioane de lei (fără TVA) şi 18 luni pentru a finaliza lucrările, după semnarea contractului.

La rândul său, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a precizat că asocierea declarată câştigătoare este Ozaltin Insaat Ticaret ve Sanayi AS (lider) - Strade Bauunternehmung SRL - Visio Construction Works SRL.

Finanţarea lucrărilor între Craiova şi Robăneşti este asigurată din fonduri europene nerambursabile, iar procedurile pentru semnarea contractului vor putea fi demarate peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestaţii.

"Contractul precedent a fost reziliat la sfârşitul anului trecut, după ce constructorul italian (Tirenna Scavi - n. r.) nu a mai fost capabil să continue lucrările", a precizat Grindeanu.


CAMION FEST CEFIN 2023


VERSUS S03E01

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.