Franţa. Camioanele româneşti atacate de protestatari, iar carnea-aruncată în stradă Recomandat

Fotografie cu scop strict ilustrativ Fotografie cu scop strict ilustrativ

Camioanele româneşti, pline cu mâncare, care tranzitează Hexagonul, le-au căzut victime fermierilor francezi care și-au intensificat protestele.

Protestatarii au blocat vineri una dintre principalele autostrăzi care leagă Parisul de orașul nordic Lille și Belgia.

Mulți fermieri din Franța, cel mai mare producător agricol al Uniunii Europene, spun că se confruntă cu o presiune tot mai mare din partea comercianților cu amănuntul pentru a-și reduce prețurile și că acest lucru le amenință mijloacele de trai.

Mai multe camioane, unele dintre ele din România, au fost prinse de protestatarii furioşi din Franţa după ce au fost deviate de pe drumurile principale. Camioanele au fost blocate, fermierii au deschis forţat uşile şi toată marfa a fost descărcată şi distrusă rapid.

Ţinta protestatarilor revoltaţi au fost produsele alimentare. Tone de mâncare din România au fost distruse. Şi asta sub ochii jandarmilor!

Românii Maria și Nicolae Badea, soț și soție, aflați în aceeași cabină de camion, au fost în mijlocul acestor confruntări de stradă. Cei doi români au vorbit șocați despre incident.

„Am rămas șocați. Nu știam ce ni se întâmplă. Știam de greve, dar nu știam că la nivelul acesta se va ajunge. Ne-a fost evident teamă. Am rămas șocați, pentru că nu știam ce se întâmplă.

La un moment dat am întrebat ce se întâmplă cu marfa. Au spus că va fi descărcată, că noi să ne băgăm la somn. Vă dați seama cum puteam să dormim când știam ce se întâmplă cu tone de marfă.

Apoi a venit un român și ne-a explicat că nu ni se va întâmpla nimic nouă dacă nu opunem rezistență, să-i lăsăm în pace să-și facă treaba acolo cu carnea”, a spus Maria Badea.

Printre alte nemulțumiri, sindicatele agricole citează, de asemenea, o taxă guvernamentală pe combustibilul pentru tractoare, importurile ieftine de alimente străine, accesul la apă, birocrația excesivă și regulile de mediu.

Patronul uneia dintre firmele de transport care a fost prinsă cu camioanele sale în mijlocul acestor proteste este sceptic că va fi despăgubit de asiguratori pentru marfa distrusă de manifestanţii din Franţa.

„Noi avem în continuare camioane care sunt în Franța și nu pot să efectueze livrările, tot din cauza acestor proteste. Mergem doar pe timpul nopții. Unele camioane sunt escortate de mașinile clienților, unde avem descărcări.

Ieri am avut o mașină care, pentru a parcurge 200km, i-a trebuit undeva la 30 de ore. În continuare, situația nu e liniștită. Am înțeles că acum s-au intensificat în zona Parisului foarte mult protestele, dar în continuare granița cu Spania este închisă.

Avem acolo în jur de 15 camioane care nu pot intra în Franța din Spania”, a spus patronul respectiv, adăugând că are asigurare.

Franța este cuprinsă de proteste în regiunile rurale de două săptămâni, în timp ce și alte țări europene, inclusiv Germania, Polonia și România, s-au confruntat cu demonstrații ale fermierilor furioși din cauza scăderii nivelului de trai.


bratu swinger


VERSUS S03 E03

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.