De ce a fost arestat un șofer român de camion în Franța? Mi-au dat 1.400 euro Recomandat

De ce a fost arestat un șofer român de camion în Franța? Mi-au dat 1.400 euro

Bărbatul în vârstă de 49 de ani, un român stabilit în Spania, fusese oprit de vameși în Angeot cu 62 kg de droguri în posesie. Instanța nu a considerat că acuzatul a fost de bună credință și l-a menținut în arest.

Drogurile fuseseră ascunse cu grijă în interiorul unor piese mari de mobilier din lemn. Acest lucru nu i-a împiedicat pe ofițerii vamali să adulmece înșelăciunea La 8 martie anul acesta, în timpul unui control la Angeot, după taxa de trecere Fontaine, funcționarii au verificat interiorul vehiculului aparținând unui șofer care acționa în numele unei companii românești.

După câteva lovituri cu o rangă, aceștia au reușit să întrevadă mecanismul cu cric care dădea acces la sertarele ascunse. Înăuntru, bine împachetate, se aflau mai multe pachete de iarbă de canabis. În total, au fost găsite peste 62 de kg, în valoare estimată de 251.000 de euro. 

1.400 de euro în numerar

Inculpatul, Silviu Ionuț Cristache, un tată român în vârstă de 49 de ani, a fost dus în arestul poliției și apoi arestat preventiv în fața magistraților Tribunalului din Belfort, marți.

Necunoscut până în prezent de instanță, șoferul de camion efectua curse între Spania, unde locuiește, și Germania, unde își livra marfa. Potrivit acestuia, ultima sa călătorie a fost "rezultatul unei întâmplări". În timpul unei escale la o zonă de odihnă de pe autostradă, un străin i-a propus un contract, plătit personal cu 1.400 de euro, pentru a transporta două piese de mobilier de mari dimensiuni (cântărind aproximativ 900 kg). "Pentru un șofer profesionist de camion, este o încărcătură incredibilă", a remarcat un reprezentant al vămii prezent la audiere. "O sumă mare de bani, în numerar, pentru două piese de mobilier încărcate pe o alee. Este mai degrabă o rețea organizată.

Continuarea detenției

Un alt element în defavoarea sa a fost faptul că, în momentul arestării, acuzatul avea trei telefoane, dintre care unul destul de suspect, pe care a recunoscut că îl deține după trei interogatorii. Pe acest telefon erau înregistrate doar două numere, dintre care unul era în limba rusă. Toate conversațiile au avut loc prin intermediul unui sistem de mesagerie criptată. Pentru procuratură, credibilitatea necunoașterii a ceea ce se afla cu adevărat în dubă era "aproape de zero". Președintele completului de judecată a urmat o parte din argumentele acuzării, pronunțând o pedeapsă de 30 de luni de închisoare, cu menținerea în detenție și interdicția pe viață de a apărea pe teritoriul francez. Sursa AICI


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.