Cum se lua șpagă în tandem tată - fiu la Vama București? 50.000 e avansul... Recomandat

Cum se lua șpagă în tandem tată - fiu la Vama București? 50.000 e avansul...

Șeful Vămii București, Paul Petrof, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Este acuzat de luare de mită și favorizarea infractorului. Acesta a cerut 50.000 de euro de la un om de afaceri pentru a închide ochii la niște nereguli.

Paul Petrof este acuzat de DNA că a luat șpagă pentru a lăsa contrabandiștii să intre în țară cu mărfuri contrafăcute. Acesta a acceptat ca mită încluziv mărfuri contrafăcute.

Însă a cerut și sume mari de bani. Unui om de afaceri i-a spus să îi dea 50.000 de euro, iar acești bani unrmau să fie folosiți pentru a plăti avansul pentru un apartament în Constanța.
Conform comunicatului DNA, Paul Petrof - care anterior a condus Vama Constanța Sud Agigea - i-ar fi cerut unui om de afaceri plata unui avans de 50.000 euro pentru a-și cumpăra un apartament, în schimbul „ajutorului” oferit pentru obținerea unor autorizații.

Stenogramele scot la iveală discuția între Petrof și fiul său legate de șpaga de 50.000 de euro.

Discuție șeful Vămii București – fiu:

Paul Petrof: Deci ăsta plătește 50 de mii avansul.

Fiu: O nesimțire.

Paul Petrof: Acuma, la ce i-am făcut io, acuma tre' să plătească avansul. Și pe urmă, noi, ratele. Aveai tu de un' să dai avans?

Fiu: Doamne ferește!

Paul Petrof: Avansul, dă (omul de afaceri) 50 de mii.

Fiu: Aha! Bravo! Eu nu mă bag, nu știu nimic. Ăla e al tău.

De asemenea, procurorii au și declarațiile unor comercianți dintr-un centru comercial din estul Capitalei.

„Le-am propus suma de 5.000 de lei, și al treilea inspector vamal a refuzat categoric... Mi-a cerut suma de 10.000 euro. Le-am spus că nu am această sumă de bani, și am propus celui de-al treilea inspector vamal suma de 10.000 lei.

Precizez că cel de-al treilea inspector vamal era cel rău, în sensul că nu a fost de acord cu nicio sumă de bani propusă de mine. Despre acesta, primul inspector vamal a spus că era șeful și că el va decide.”, a spus unul dintre comercianți.

Unul dintre denunțători a fost translator pentru un cetățean chinez pe la care inspectorii au trecut de mai multe ori. El le-a povestit anchetatorilor că a asistat la momentul când inspectorii au luat mită adidași.

„Unul dintre vameși mi-a spus că am venit târziu, că ei deja s-au înțeles cu prietenul meu, și că 51 de baxuri nu e japcă în condițiile în care vameșii au estimat că ar mai avea 250 de baxuri în depozit, pe care le-au lăsat prietenului meu.”, a spus denunțătorul.

„Prietenul meu mi-a mai spus că le-a dat vameșilor suma de 350.000.000 de lei vechi, adică 35.000 de lei, fără să îmi dea detalii despre cum și unde anume a dat această sumă, spunându-mi încă o dată să nu sesizăm pe nimeni (organele de urmărire penală), deoarece îi este frică de repercusiuni, în sensul că cei de la vamă se pot răzbuna pe el prin controale ale lor, sau ale altor organe de control.”, a mai spus acesta

Procurorii au informații și că șeful Vămii din București le spunea contrabandiștilor că poate influența polițiștii de frontieră, astfel încât marfa ilegală să ajungă pe piața neagră din România.


bratu swinger


VERSUS S03 E03

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.