Ce amendă uriașă a primit un șofer de camion care folosea cartela tahograf a unui coleg Recomandat

Ce amendă uriașă a primit un șofer de camion care folosea cartela tahograf a unui coleg

Folosirea cartelei tahograf are rolul de a împiedica suprasolicitarea şoferilor de camioane şi se face în baza unei Ordonanţe a Guvernului care stabileşte regulile privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto.

 Șoferul folosea cartela tahograf a altei persoane


”Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au depistat o persoană de 47 de ani, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule pe DN 67 Târgu Jiu, efectuând transport rutier de mărfuri, iar în urma verificărilor s-a stabilit că în aparatul de înregistrare a timpilor de conducere era introdusă cartela tahograf aparţinând altei persoane. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 9000 lei”, a transmis, miercuri, IPJ Gorj.

Polițștii au dispus, de asemenea, confiscarea cartelei tahograf găsită în aparat.

Şoferul de TIR a fost depistat în cadrul unei acţiuni organizate de către poliţişti împreună cu reprezentanţi ai I.S.C.T.R. şi al cărei rol este prevenirea şi combaterea abaterilor de la respectarea normelor legale privind siguranţa şi legalitatea transportului de mărfuri generale şi periculoase. În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 156 de sancţiuni contravenţionale, iar ca măsuri complementare, au fost reţinute 5 permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.