Camioanele, verificate cu detectoare de bătăi ale inimii și drone Recomandat

Camioanele, verificate cu detectoare de bătăi ale inimii și drone

Ministrul federal de interne Gerhard Karner (ÖVP) a efectuat o vizită la frontiera din Nickelsdorf pentru a face bilanțul primei jumătăți a anului în ceea ce privește lupta împotriva traficului de persoane.


În comparație cu anul precedent, cererile de azil au scăzut cu 30% în întreaga Austrie. Pe de o parte, au fost intensificate activitățile de control pe patru niveluri. Printre acestea se numără controalele la punctele de frontieră la nivel internațional, cu 130 de polițiști din Austria desfășurați în Ungaria, Serbia sau chiar în Macedonia de Nord pentru a securiza aceste frontiere.

În ceea ce privește controlul în zona de frontieră, operațiunea Fox, care implică cooperarea cu colegii maghiari, a reușit să aresteze 140 de traficanți în Burgenland și 115 traficanți în Ungari.

Detectoarele de bătăi de inimă

În cadrul conferinței de presă au fost prezentate și așa-numitele "detectoare de bătăi de inimă", a căror utilizare ar trebui să faciliteze masiv munca agenților de frontieră. În fiecare zi, aproximativ 2.700 de camioane trec frontiera în Austria. Având în vedere acest efort enorm de control, acest nou dispozitiv reprezintă un sprijin masiv în lupta împotriva contrabandei, dar, în același timp, poate salva și vieți omenești. Acest lucru se datorează faptului că poate fi folosit pentru a detecta bătăile inimii chiar și în vehicule mari foarte încărcate și, astfel, se poate asigura că oamenii nu sunt introduși ilegal în Europa sau în Austria în nișe mici cu spațiu aerian redus.

În cadrul unei demonstrații, un camion a fost oprit, iar șoferul a trebuit să coboare, iar polițiștii au pus dispozitivul în poziție. În decurs de un minut, dispozitivul a reușit să determine dacă în camion se afla sau nu o persoană. În total, au fost achiziționate șapte dintre aceste detectoare de bătăi ale inimii, șase pentru a fi utilizate în Austria - în provinciile Burgenland, Styria, Carintia, Tirol, Austria Superioară și Austria Inferioară - și unul pentru a fi utilizat în străinătate. În plus, flota de drone va fi mărită de la 300 la 350 de drone în anul următor, iar operațiunea Fox, planificată inițial pentru cinci luni, va fi, de asemenea, prelungită.

Detalii AICI


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.