Acțiune ROADPOL: Șoferi de camion prinși băuți la volan Recomandat

Acțiune ROADPOL: Șoferi de camion prinși băuți la volan

Teoretic, atunci când vorbim despre transportul de persoane sau de marfă, aceste activități ar trebui să se desfășoare fără cusur. Un conducător auto aflat în stare de ebrietate, la volanul unui autocar, microbuz sau camion, devine un pericol pentru ceilalți participanți la trafic. În general, suntem tentați să mizăm pe responsabilitatea acestor șoferi, însă o acțiune desfășurată săptămâna trecută a scos la iveală mai multe încălcări ale legii, abateri ce ar fi putut duce chiar la tragedii.

Autovehiculele destinate transportului persoanelor și al mărfurilor au făcut obiectul unor ample acțiuni de control, desfășurate în perioada 19 – 25 februarie de polițiștii rutieri sibieni. Activitățile de control au fost organizate simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

 Ce au urmărie polițiștii

 ”Acţiunile au avut drept obiectiv principal creșterea gradului de siguranță rutieră prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și a transportului public de marfă cu capacitatea de transport mai mare de 3,5 t. Pe parcursul acţiunilor, poliţiştii rutieri au vizat cu precădere starea psiho - fizică a conducătorilor auto; depistarea șoferilor care efectuează acest gen de transport în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive; respectarea limitelor legale de viteză pe categorii de drumuri; respectarea timpilor de conducere și de odihnă; respectarea capacității maxime de încărcare a autovehiculelor de transport marfă și persoane; utilizarea centurilor de siguranță; starea tehnică a autovehiculelor”, informează reprezentanții IPJ Sibiu.


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


bratu swinger

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.