50 bani pe litru, subvenția la motorină pentru firmele de transport Recomandat

50 bani pe litru, subvenția la motorină pentru firmele de transport

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a prezentat aseară programul „Sprijin pentru România”. Este vorba de un pachet de măsuri prin care se dorește acordarea unui sprijin financiar anumitor categorii de populație, dar și firmelor. Printre măsuri se numără și acordarea unor subvenții la carburanți în contextul scumpirilor masive de la pompă din ultimele luni.


”Pentru companiile de transport şi distribuţie, afectate de creşterea preţurilor la combustibili, punem în aplicare un mecanism de sprijin, prin care vom acorda o subvenţie de 0,50 lei/litrul de carburant. Beneficiari vor fi aproximativ 4.000 de firme” a anunțat, luni seară, premierul Ciucă.

Alte măsuri economice anunțate de premier sunt:

Angajaţii în şomaj tehnic vor beneficia de 75% din salariu până la sfârşitul anului, de la 1 mai. Valoarea programului este de 450 de milioane de lei, vine prin Programul SURE din fonduri europene.

Continuarea Programului Kurzarbeit de la 1 mai a.c.

Ajustarea contractelor de investiţii publice în derulare, finanţate din fonduri naţionale şi europene, o măsură ce are în vedere creşterea preţurilor la materiale, manoperă, transport şi utilaje – astfel, pentru susţinerea investiţiilor publice sunt alocate 5,2 miliarde de lei în acest an, pentru continuarea şi finalizarea contractelor în derulare.

Va fi acordat un ajutor de până la 400.000 de euro per firmă pentru IMM-urile cu cheltuieli de peste 15% la utilități. Programul intră în vigoare de la data de 1 iunie. Investițiile reprezintă motorul creșterii economice. Avem în vedere un buget de 200 de milioane de euro pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.