Logo
Imprimă această pagină

Italia. Un român, fost șofer profesionist, a murit înghețat Recomandat

Italia. Un român, fost șofer profesionist, a murit înghețat

Sute de oameni s-au rugat pentru un fost șofer profesionist român, care a murit înghețat, în Piazza Piccapietra din Genova, scrie ANSA.

Bărbatul a refuzat orice ajutor și trăia pe străzi.
Mario, așa cum îl cunoștea toată lumea, a murit chiar de Sfântul Ion, pe 7 ianuarie 2021. Românul avea 52 de ani și a murit de hipotermie severă în cartierul Carignano, în centrul Genovei, chircit într-o cutie de carton, lângă o stație de autobuz, în frigul nopții de iarnă. Salvatorii Genova Soccorso, avertizați de un șofer de taxi, reușiseră inițial să-l resusciteze pe bărbat. Hipotermia severă, diagnosticată imediat de medicii care au intervenit, i-a fost totuși letală și românul a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital.
Povestea românului a fost spusă de asociația Comunitatea Sant’Egidio, ai cărei membri, cu sutele, s-au rugat pentru el. De aproximativ zece ani, fostul șofer dormea în zona Piccapietra, în inima orașului, în fața unor prestigioase companii și sedii de birouri. Fusese șofer de camion, dar, după ce și-a pierdut slujba, a început să se plimbe prin Italia. Mario a trezit o simpatie instinctivă și cordială. Mulți dintre oamenii care nu au o casă în Genova i-au căutat compania: nu avea nimic, dar știa și lua în serios arta prieteniei. Comunitatea Sant’Egidio a înțeles mai bine, alături de el, ce înseamnă să ai grijă: „De multe ori seara l-am căutat, l-am ajutat, i-am dat mâncare și am pus pături pe el, conversând și glumind. De mai multe ori, prietenii lui din Sant’Egidio l-au însoțit la spital și uneori l-au dus în casele lor, pentru a-l ajuta să se spele și să se radă”, scrie site-ul oficial al Comunității.
Născut în România, fost șofer de camion în Genova timp de un deceniu, era neînduplecat. Unul dintre cei care locuiesc pe stradă și nu vor să știe despre structuri sau centre de primire. Și chiar dacă temperatura a scăzut sub nivelul de îngheț, el a ales să stea afară. „Țigări și puțin vin ca să pot învinge frigul”, le-a spus el zâmbind voluntarilor care aproape l-au rugat să accepte un pat într-un adăpost. Nu i-au dat vin, dar căldura prieteniei nu a lipsit niciodată. Duminică seară, sute de oameni l-au omagiat cu tristețe pe Mario, prietenul lor fără casă, dar cu un suflet uriaș, care a murit singur. (https://observatornews.ro/)

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.