VW revine în Iran după aproape 20 de ani

VW revine în Iran după aproape 20 de ani

Maşinile grupului Volkswagen vor reveni după 17 ani pe străzile iraniene, a anunţat marţi cel mai mare producător auto european, transmit DPA şi Reuters.

Maşinile Volkswagen vor fi din nou importate în Iran de luna viitoare, după ridicarea sancţiunilor. Grupul german a încheiat un acord cu partenerul său iranian Mammut Khodro pentru importarea brandurile Tiguan, Passat şi VW: Deja Mammut importă camioanele Scania produse de grupul german.

Şi producătorii auto francezi Renault şi PSA Peugeot Citroeon au anunţat că vor reveni în Iran după ridicarea sancţiunilor.
Analiştii consideră că livrările către piaţa iraniană vor ajuta Volkswagen să-şi reducă dependenţa de pieţele mai volatile, cum sunt China şi Brazilia.

Livrările grupului în China, cea mai mare piaţă a Volkswagen, reprezentând peste o treime din vânzări, au scăzut cu 3,3% în primele cinci luni din acest an, la 1,51 milioane de vehicule. În Brazilia, vânzările au înregistrat un declin de 1,9 %, la 116.600 unităţi.
Volkswagen, care a ieşit de pe piaţa iraniană în 2000, se aşteaptă la vânzări anuale de peste trei milioane de maşini în această ţară.

Companiile auto importante îşi pregătesc revenirea pe piaţa din Iran, după acordul istoric de la Viena privind programul nuclear iranian în schimbul eliminării sancţiunilor.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.