VIDEO: Spania. Șofer profesionist român, filmat când fura 2.200 de litri de motorină din alte camioane Recomandat

VIDEO: Spania. Șofer profesionist român, filmat când fura 2.200 de litri de motorină din alte camioane

Garda Civilă din Valencia a reținut un șofer profesionist român de 42 de ani, de naționalitate română, pentru patru infracțiuni de tâlhărie cu forță.

În cadrul operațiunii Leocosor, bărbatul a fost filmat în timp ce ar fi sustras circa 2.200 de litri de motorină, în diferite zone industriale din provincie, scrie ediția valenciană a cotidianului iberic ABC.

Operațiunea a început la sfârșitul lunii aprilie, când a fost depusă o plângere la Postul Gărzii Civile Canals. În urma investigațiilor, s-a putut observa modus operandi care era comun tuturor acestor furturi.

Mai întâi, șoferul român a inspectat locul unde urma să comită furtul de combustibil și, câteva minute mai târziu, s-a apropiat cu capul tractor. Din nou, șoferul a verificat zona și, odată ce s-a asigurat că nu este nimeni în preajmă, și-a poziționat camionul în lateral când a parcat. Ulterior, capacul rezervorului a fost scos și el a transferat combustibil de la un camion direct în rezervorul lui.

În urma operațiunilor desfășurate de agenți, s-a putut stabili faptul că românul a folosit întotdeauna același cap tractor pentru comiterea infracțiunii.

Primele două jafuri au fost comise la Sediul Industrial El Canari din localitatea LAlcudia de Crespins, unde a sustras 950 de litri de motorină din două camioane, în valoare de aproximativ 1.300 de euro.

La cea de-a doua tâlhărie au fost furați alți 900 de litri, evaluați la peste 1.400 de euro. Ulterior, s-a putut stabili că șoferul român a sustras și 340 de litri, evaluați la 600 de euro, din două autospeciale care erau parcate în zona industrială Beneixida.

Agenții au stabilit și faptul că românul cunoștea bine locul și a profitat de amplasarea zonelor industriale chiar lângă autostrada A-35, pe sensul Valencia-Albacete, cu acces la intrări și ieșiri și schimbări de direcție.

Românul e acum închis și va fi judecat de Tribunalul de Primă Instanță și Instrucțiune numărul 4 din Xátiva.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.