VIDEO. Șoferul profesionist care a lovit intenţionat cu camionul un coleg la PTF Borș a fost arestat Recomandat

VIDEO. Șoferul profesionist care a lovit intenţionat cu camionul un coleg la PTF Borș a fost arestat

Szőcs Zoltán Géza, șoferul de camion din Sălaj care, marți, în urma unei altercații, l-a lovit intenționat cu autotrenul pe un șofer din Bihor, iar apoi a spart parbrizul unui alt camion, a fost arestat pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, reţinerea bărbatului de 36 ani s-a făcut într-un dosar instrumentat la Secţia 3 de Poliţie Rurală Biharia, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

"Acesta este bănuit că, la data de 14 noiembrie, în acest an, în jurul orei 10.40, în timp ce conducea un autocamion pe autostrada A3, dinspre localitatea Biharia înspre PTF Borș 2, la ieșirea din parcarea - cântar Borș 2, l-ar fi accidentat, în mod intenționat, pe un bărbat de 31 de ani, din comuna Nojorid, care, în calitate de pieton, se afla pe partea carosabilă, în fața autovehiculului condus de bărbatul de 36 de ani", scrie în informare.

În urma impactului, bărbatul de 31 de ani a fost aruncat pe carosabil şi a ajuns la spital.

Potrivit medicilor SMURD contactaţi marţi seara de BIHOREANUL, victima a fost internată la Spitalul clinic judeţean din Oradea cu fractură de cutie craniană și hemoragie cerebrală. Medicii legişti care l-au consultat spun că are nevoie de cel puţin 30 de zile de îngrijiri medicale.

Același şofer sălăjan, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Szőcs Zoltán Géza, e acuzat de poliţişti că, în aceeaşi zi de 14 noiembrie, a distrus şi parbrizul autocamionului condus de tânărul pe care l-a accidentat, dar şi parbrizul unui alt autocamion, care aștepta la rând, în apropierea PTF Borș 2.

Szőcs este acuzat acum de lovire și alte violențe, respectiv de două infracţiuni de distrugere. În cursul acestei zile, el va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 3 de Poliție Rurală Biharia, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Szőcs Zoltán Géza nu e la primul său dosar penal. Potrivit unei informări transmise, joi, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, la solicitarea BIHOREANULUI, pe numele bărbatului s-au mai înregistrat două dosare penale pentru distrugere care, însă, au fost clasate, după ce persoanele vătămate şi-au retras plângerile.

De asemenea, în prezent, procurorii Parchetului Oradea mai fac cercetări într-un dosar penal, tot pentru loviri sau alte violenţe, respectiv distrugere, însă, deocamdată, doar faţă de faptă, fără ca lui Szőcs să i se aducă vreo acuză oficială.

Bărbatul nici nu îşi neagă comportamentul agresiv pe care îl pune pe seama faptului că luptă cu... corupţia din vămi. Într-un interviu acordat în 2021 publicaţiei Kronika, Szőcs dezvăluia că a comis cel puţin 50 de atacuri asupra unor TIR-uri. Folosindu-se de răngi, pietre sau sticle, el a spart oglinzile retrovizoare sau parbrizele vehiculelor, pe motiv că şoferii acestor maşini ar fi ieşit din cozile formate la PTF Borş sau Nădlac, mituindu-i pe poliţiştii de frontieră. "Când mă vedeau în coloană, au ajuns să-şi trimită mesaje unii altora, şi să se ferească", a explicat sălăjanul.

De ce distrugea maşinile? Pentru că, spunea el, în acest fel poliţiştii veneau la faţa locului pentru cercetări, controlând şi TIR-urile cu avarii, în care el bănuia că erau ori mărfuri de contrabandă, ori migranţi.

Șoferul din Sălaj s-a lăudat chiar că ar fi făcut înregistrări video atât cu unele dintre atacuri, cât şi TIR-urile care se băgau în faţa colegilor, trimiţând apoi petiţii la Direcţia Generală Anticorupţie şi DNA, petiţii în baza cărora, apoi, s-ar fi declanşat anchetele de corupţie în cele două vămi.

Cert e că, în septembrie 2021, după mai multe astfel de vandalisme, el a rămas fără permisul de conducere, care i-a fost anulat de Poliţia Rutieră din Bihor pentru “tulburări psihice”. După 6 luni, însă, bărbatul a solicitat revizuirea deciziei, iar comisia medicală din Sălaj a anulat-o, considerând că e sănătos şi poate reveni la volanul maşinii.

Pentru incidentul de marţi, din PTF Borş II, Szőcs nu va mai scăpa atât de uşor. În urma audierilor de joi, procurorii Parchetului Oradea au decis să ceară judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 zile, solicitare care va fi analizată, în cursul după-amiezii, la Judecătoria Oradea.


CEFIN CAMION FEST


SCHMITZ OKTOBERFEST 2023

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.