VIDEO Lacrimi și durere la repatrierea șoferului de camion mort într-un incendiu în Germania Recomandat

VIDEO Lacrimi și durere la repatrierea șoferului de camion mort într-un incendiu în Germania

Un Huși întreg a vrut asearã sã fie parte din dureroasa poveste a tânãrului Francisc Cioloca, al cãrui trup neînsufletit a fost adus acasã!

inmormantare sofer profesionist

inmormantare sofer profesionist

inmormantare sofer profesionist

O mulțime impresionantã de hușeni, cu sute de masini, l-au asteptat pe tânãrul de 29 de ani, în marginea orasului, în Dobrina. Când masina funerarã a ajuns, multimea a început sã îl strige pe bãiat si sã aplaude cu putere, ecoul ridicându-i numele spre cerul noptii, ca o ultimã rugãciune. Lacrimi curgeau fãrã sir pe obrajii celor veniti sã fie solidari cu durerea acestei familii, pentru cã nimeni nu ar fi putut sã rãmânã indiferent în fata unei tragedii ca aceasta.

Cortegiul a pornit spre oras si a fãcut un ocol pe strada 1 Decembrie, iar claxoanele prelungite fãceau sã tresarã sufletele tuturor. Masina funerarã a ajuns la un moment dat în fata casei pãrintesti, acolo unde oamenii puseserã pe trotuar zeci de cadele aprinse si de flori. Multimea iar l-a strigat pe bãiat „Francisc, Francisc”, în aplauze puternice si în plânsul sfârsietor al celor care au trãit profund tragedia unor pãrinti, nevoiti sã îsi ducã copilul drag, o floare de bãiat, cu toatã viata înainte, pe cel din urmã drum.

Unul dintre prietenii lui Francisc, Ionut Cãtãlin, care are aceeasi pasiune pentru condusul masinilor de mare tonaj, a venit sã îl astepte la Dobrina cu un cap tractor, pe geamul cãruia a lipit o fotografie cu Francisc. Alãturi erau zeci de oameni, zeci de masini, care parcã se înmulteau de la o orã, la alta. Cu lumânãri si flori în mâini, cu lacrimi curgând pe obraji, dar si într-un zgomot de claxoane, care pãrea, în ecoul prelung, un strigãt de suferintã – asa a fost întâmpinat Francisc Cioloca, asearã, în Husul sãu natal, în dealul Dobrinei.

Desi a plecat peste hotare zâmbitor, cu multe sperante, s-a reîntors acasã în sicriu, dupã un accident de-un tragism greu de închipuit. TIR-ul condus de husean pe o autostradã din Germania a intrat în coliziune cu un alt vehicul de mare tonaj, iar, în urma impactului extrem de violent, camionul condus de Francisc Cioloca a luat foc. Niciun fel de sansã nu a mai putut avea conducãtorul auto, de vreme ce, dincolo de rãnile inevitabile într-un asemenea impact, cabina sa a mai fost cuprinsã instant si de un foc mistuitor. Poate dacã nu izbucnea incendiul, ar fi fost scos în viatã sau ar fi iesit singur cu ultimele puteri, dar totul a fost ca o capcanã a mortii din care Francisc Cioloca nu a mai putut scãpa.

Fiind în zonã mai multe vehicule oprite, au sãrit colegi soferi de pe alte TIR-uri sã încerce sã îl ajute, cu stingãtoare, cu ce au putut, dar totul a fost în zadar. Au venit în scurt timp si echipaje salvatoare ale autoritãtilor germane, dar era mult prea târziu pentru tânãrul de 29 de ani. La Husi vestea a fost una socantã. Sunt multi localnici tineri ca si Francisc, plecati la muncã pe TIR, iar o asemenea tragedie dã fiori reci acestora si familiilor lor.


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.