VIDEO Deschiderea Podului de la Brăila peste Dunăre, amânată. Cum arată

VIDEO Deschiderea Podului de la Brăila peste Dunăre, amânată. Cum arată

Ministrul Transporturilor a declarat miercuri, la Digi24, că va merge vineri pe șantierul podului de la Brăila, unde va da detalii exacte despre inaugurare, programată mai nou la începutul lunii iulie.

Șeful Transporturilor a mai spus că circulația pe noul pod ar putea fi închisă noaptea, pentru a putea fi strânse schelele, operațiune ce ar putea dura chiar două luni.

Pasionații de infrastructură au postat recent imagini cu podul de la Brăila.
Săptămâna trecută, secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu anunța finalizarea testelor de incercare a podului. Anterior, referitor la data la care Podul peste Dunăre urma să fie inaugurat, Ionel Scrioşteanu a precizat, la Brăila, că „aşa cum a anunţat şi domnul viceprim-ministru Grindeanu, la sfârşitul lunii, în jurul datei de 27 (iunie n.red.), acest obiectiv va fi dat în trafic, ceea ce se întâmplă astăzi este în cadrul acestui calendar de dare în trafic”.

Pentru realizarea Podului suspendat peste Dunăre s-au folosit aproximativ 81.000 kilometri de fir de oţel, greutatea totală a celor două cabluri principale fiind de 6.700 tone. Tablierul metalic este format din 86 de segmente cu o greutate totală de 20.800 de tone, iar fiecare are o greutate medie de 250 de tone.

Lungimea podului este de 1.974 metri, din care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea.


CAMION FEST CEFIN 2023


VERSUS S03E01

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.