VIDEO Camionul autonom american: La orice defecțiune este tras automat pe dreapta Recomandat

VIDEO Camionul autonom american: La orice defecțiune este tras automat pe dreapta

Odată cu sosirea camioanelor autonome, toată lumea se teme de vehicule care ar putea scăpa de sub control în cazul unor probleme tehnice. O companie americană, Kodiak Robotics a dezvoltat un sistem de siguranță pentru a „ghida camioanele grele autonome în afara traficului cân apare o problemă.

„Suntem prima companie de camioane cu conducere autonomă care a demonstrat această capacitate pe drumurile publice”, a declarat fondatorul și CEO-ul Kodiak, Don Burnette. „Am integrat tehnologia de backup în arhitectura Kodiak Pilot încă de la început. »

Dacă oricare dintre componentele de siguranță nu se încadrează în parametrii de performanță acceptabili, șoferul Kodiak, numele sistemului, execută automat un plan de rezervă, returnând camionul în siguranță pe marginea drumului (banda de rezervă).

Sistemul evaluează performanța a peste 1.000 de procese și componente critice pentru siguranță de 10 ori pe secundă: motorul, nivelurile de ulei și presiunea în anvelope, precum și senzorii și software-ul vehiculului autonom.

Dacă resturile de pe carosabil ar deteriora oricare dintre senzorii camionului cu conducere autonomă, șoferul Kodiak ar detecta daunele și ar opri camionul în siguranță.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.