VIDEO. C5. "Grobianu" și "Oaia" de la RAR Recomandat

VIDEO. C5. "Grobianu" și "Oaia" de la RAR

COLOANA A CINCEA. Numirea Alinei Niță, zisă "Oaia", în funcția de director general al Registrului Auto Român - RAR, a fost o surpriză neplăcută pentru aproape toată lumea.

În toată istoria de peste 30 de ani a RAR, director general a fost o persoană cu formație tehnică, un inginer.
Ioan Țigănaș, Nicolae Nan, Vasile Râpea, Daniel Patentașu, Stancu Sotir, Radian Tufă și George Dincă au fost ingineri de autovehicule rutiere.
În loc de concluzie: Și Oaia este o femeie atât de simplă "după haine după port"!

O ascensiune fulminantă
"Parașutată" în funcția de director general,"duomnișoara" Niță este de profesie economist.
Ea a apărut subit în RAR pe vremea mandatului de director general al lui George Dincă și a fost angajată pe funcția de simplu economist.
La doi-trei ani de la angajare, pe vremea mandatului de director general al lui Radian Tufă, Oaia a fost făcută director economic.
După aproape doi ani, Tufă a fost dat jos și în locul lui a fost pusă pe funcția de director general al unei instituții strict tehnice Alina Niță, "o fată"!
În loc de concluzie: Cum glumesc angajații din RAR: "L-au înlocuit pe Tufă cu o fufă!".

Grobianu de Călărași
Misterul a fost dezlegat chiar prin apariția unui controversat personaj pe la cabinetul Oii. Domnișoara are un prieten, despre care unii susțin că ar fi intim, pe numele lui Viorel Grigore, zis "Grobianu", patron al Tavenei Gruiu, din comuna Gruiu, județul Călărași. Marele atu al lui "Grobi" îl reprezintă faptul că este fost asociat și prieten la cataramă cu Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova și unul dintre "sforarii șefi" ai PNL.
Prin intermediul jocurilor de culise și al compromisurilor pe care sforarul pravovean Dumitrescu le-a făcut la nivelul Ministerului Transporturilor, inclusiv cu secretarul de stat Bogdan Mândrescu, "duomnișoara" a fost pusă șefă prin votul membrilor CA al RAR. Nu a fost nicio surpriză deoarece Mândrescu, deși este doar un simplu membru în Consiliul de Administrație al RAR, este conducătorul de facto al acestuia.
Până aici toate "bună și frumoasă". Dar nu este frumos și nici sănătos faptul că RAR este condus în acest moment de un cârciumar comunal.
Grobianu a reușit să împingă Oaia, nu la proțap sau în alte ipostaze, așa cum apare într-un videoclip de prezentare al Tavernei Gruiu, din care am făcut o selecție mai jos, ci direct pe scaunul confortabil și extrem de bănos de director general RAR.
În loc de concluzie: Grobianu, ca orice cârciumar care se respectă, trebuie să bage și el mânuța pe undeva!

"Duomnișioară, duomnișioară!"
Este incredibil dar "duomnișioara" ascultă mai mult decât orbește de cârciumar și semnează orice îi spune acesta.
De exemplu, Alina Niță a angajat la RAR o serie de oameni veniți de la societatea SC Bertoni Construct SRL, aflată în siajul Gruianului. Oameni ca șeful la Investiții, jurist, consilier, șofer sunt veniți pe această filieră și Oaia este practic încercuită de oamenii lui Grobi.
Deși RAR-ul are servicii de investiții, achiziții și juridic, o firmă de consultanță din Câmpina, județul Prahova, a fost antamată de RAR să certifice devizele pentru toate achizițiile făcute pe investiții.
În loc de concluzie: "Ca să fie bine să nu fie rău", firma de consultanță mărește devizele ESTIMATIVE ale RAR de câteva ori, ca să poată merge spre anumite firme cu dedicație!

Licitație cu dedicație
Deși niciun angajat nu a cerut relocarea activității RAR de pe Șoseaua Vergului, Oaia a anunțat că va muta acele departamente într-o altă locație, undeva în zona de nord, lângă Spitalul Ponderas, într-un imobil deținut de un apropiat al Grobianului.
Manevra iminentă se va face printr-o licitație cu dedicație, cu un așa-zis "caiet de sarcini", printre ale cărui chichițe și chicinete se află și o apropiere mai mare de sediul RAR, de pe Calea Griviței din București, deși există un sediu RAR și în Voluntari.
Grav este factul că suma plătită pe chirie va fi mult mai mare și asta fără a include costurile de relocare.
Ca să încerce să scape de prejudiciul pe care îl crează RAR-ului, duo "Șoara-Grobi" au găsit șmecheria de a băga prin CA al RAR așa-zisa procedură publică de închiriere de nou sediu. Planul este să se bazeze pe sprijinul "pretenului" Mândrescu.
Mai mult, Niță și-a anunțat angajații că vrea să renunțe și la contractul de închiriere cu Institutul de Cercetări în Transporturi - INCERTRANS SA pentru sediul de pe Calea Griviței, pentru a "îngroșa" și mai mult chiria pe care să o plătească pentru imobilul apropiatului grobianului. De data aceasta, probabil că spațiul închiriat e prea aproape de sediul central al RAR:
În loc de concluzie: Oare o să mai fie "love" și când o să vină procurorii DNA? Răspunde Grobianu sau numai Oaia, care a semnat tot ce i s-au pus sub nas?

Guvernanța "grobiativă"
Planurile de perspectivă ale Grobianului sunt a o de a o înscăuna pe Oaie pe funcția de șef al RAR, pe o perioadă de patru-cinci ani, cu un contract de management.
Actuala conducere a Ministerului Transporturilor a scos din nou de la naftalină controversata ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 109 din 30 noiembrie 2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice și a angajat o firmă de consultanță care să facă o așa-zisă selecție de personal la nivelul tuturor structurilor subordonate MT.
În loc de concluzie: Ideea este să își fixeze actualii oameni pe funcții printr-o șmechereală legală dar imorală!

Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rublică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații de calitate premium.
Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


STAREA TRANSPORTURILOR- GEORGE NIȚĂ


ISCTRS02E07

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.