Un șofer român de camion, condamnat la 20 de luni de închisoare. De ce a fost eliberat?

Un șofer român de camion, condamnat la 20 de luni de închisoare. De ce a fost eliberat?

Un român în vârstă de 35 de ani a primit o pedeapsă efectivă de 20 de luni de închisoare pentru că a atașat dispozitive de skimming la un terminal de plată de la o benzinărie din Veurne. În acest fel, D.B. a vrut să copieze datele cardurilor de benzină.

 

D.B. ar face parte dintr-o bandă de infractori care agață dispozitive de skimming la terminalele de plată ale benzinăriilor din diverse locuri. Aceasta presupune mici intervenții asupra terminalului, astfel încât datele să poată fi copiate atunci când se plătește cu cardul bancar.

D.B. a primit prima sa misiune din partea bandei și a trebuit să meargă cu mașina la o benzinărie din Veurne pe 30 iulie. Acolo a instalat echipamentul. Cu toate acestea, el a executat tehnica atât de stângaci încât un tehnician a descoperit echipamentul două zile mai târziu și a anunțat poliția.

Prin intermediul imaginilor camerelor de luat vederi, a intrat în vizor camionul lui DB. cu numere de înmatriculare românești. Astfel, polițiștii au reușit să-l aresteze rapid. Bărbatul a recunoscut faptele și a spus că va primi o cotă de 20% pentru fiecare tranzacție reușită. Au fost ceruți doi ani de închisoare și o amendă de 2.000 de euro.

Întoarcerea acasă

Avocatul său a cerut o pedeapsă mai blândă. "A existat o anchetă amănunțită care a arătat că aceasta a fost singura infracțiune", a pledat ea. "Acest om a fost doar un prost care a urmat povestea acestei bande criminale. Și, mai mult decât atât, a eșuat apoi în plasarea acelui echipament, motiv pentru care a primit toate acele explicații prin intermediul telefonului mobil. Între timp, el a stat în închisoare timp de șapte luni pentru această singură infracțiune și nu și-a văzut familia în tot acest timp. Își dă seama cât de prost a fost și îi pare foarte rău".

În cele din urmă, judecătorul i-a impus o pedeapsă efectivă de 20 de luni de închisoare și o amendă de 800 de euro. S-a luat decizia de a nu executa imediat această sentință, eliberându-l astăzi pe român. "Vă mulțumesc, promit să mă întorc imediat acasă", a vorbit el.
Sursa AICI


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


bratu swinger

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.