Un șofer de camion cu pașaport românesc, arestat în Franța

Un șofer de camion cu pașaport românesc, arestat în Franța

Vameșii din Bourg-en-Bresse au confiscat un camion care transporta șase tone de tutun și toate echipamentele necesare înființării unei adevărate fabrici clandestine de țigări. Un sechestru istoric.

Ministrul Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire, a ținut să „felicite”, marțea trecută, vameșii din Bourg-en-Bresse „pentru această captură excepțională”. Potrivit unui comunicat de presă transmis de la Bercy, „este prima dată când toate elementele care intră într-o linie de producție de țigări contrafăcute au fost interceptate în timpul circulației pe teritoriul francez, de la tutun brut până la diferiții precursori folosiți la fabricarea țigărilor și anumite părți care alcătuiesc mașina în sine de fabricat”.

Această acțiune fără precedent îndeplinește și obiectivele planului guvernului francez pentru tutun 2023-2025, care vizează stoparea traficului de țigări. De ani de zile, țigările fac obiectul unui trafic care a crescut în același ritm cu creșterea prețului pachetelor. O inflație dorită de guvernanți în scopul sănătății publice, spune comunicatul guvernamental. Luni, 8 ianuarie, de dimineață, în așa-numita zonă de odihnă Bresse, situată pe A39, lângă Dommartin-lès-Cuiseaux (Saône-et-Loire), vameșii francezi au decis să verifice vehiculele la întâmplare. „Câțiva șoferi de camion erau în pauză și își parcaseră camioanele. A fost un control din inițiativa agenților, fără nici cea mai mică bănuială sau informație prealabilă”, a explicat Grégory Guiraud, șeful diviziei vamale din Ain, potrivit Libertatea


bratu swinger


VERSUS S03 E03

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.