UE solicită statelor europene să transpună legislația privind serviciul european de taxare rutieră electronică Recomandat

UE solicită statelor europene să transpună legislația privind serviciul european de taxare rutieră electronică

Comisia a decis astăzi să trimită avize motivate Belgiei, Bulgariei, Ungariei, Irlandei, Poloniei și Portugaliei, pentru că nu au notificat Comisiei măsurile naționale de transpunere a Directivei privind serviciul european de taxare rutieră electronică (SETRE) [Directiva (UE) 2019/520].

SETRE este un sistem de taxare rutieră pentru care utilizatorii drumurilor din UE pot plăti printr-un singur contract de abonament, un singur furnizor de servicii și o singură unitate de bord care acoperă toate statele membre.

Directiva are două obiective: asigurarea interoperabilității sistemelor de taxare rutieră electronică și facilitarea schimbului transfrontalier de informații cu privire la neplata taxelor rutiere.

Termenul de transpunere a acestei directive a expirat la 19 octombrie 2021, iar cele șase state membre în cauză încă nu au informat Comisia cu privire la nicio măsură de transpunere.

Avizele motivate de astăzi succedă scrisorilor de punere în întârziere trimise către 19 state membre în noiembrie 2021 cu privire la aceeași chestiune.

În absența unui răspuns satisfăcător din partea acestor state membre în termen de două luni, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu privire la această chestiune.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.