SUA donează Republicii Moldova birouri mobile pentru fluidizarea traficului la frontieră

SUA donează Republicii Moldova birouri mobile pentru fluidizarea traficului la frontieră

Statele Unite au donat, prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), șase birouri mobile pentru demararea controlului comun la frontiera cu România. Reprezentanții Serviciului Vamal susțin că, după ce va începe activitatea birourilor, timpul de așteptare în posturile vamale se va reduce considerabil.

Birourile mobile au fost transmise joi, 8 septembrie, postului Leușeni-Albița, de la frontiera moldo-română. În cadrul ceremoniei, ambasadorul SUA în R. Moldova, Kent D. Logsdon, a declarat că Statele Unite au asigurat autoritățile de la Chișinău de tot sprijinul atunci când s-a decis înființarea posturilor vamale comune, pe principiul unei singure opriri, și au răspuns prompt la solicitarea Serviciului Vamal de a-i acorda suport operațional.

Noile birouri mobile vor fi amplasate pe partea română, atât pe pistele destinate traversării frontierei de către persoanele fizice, cât și de autocamioane. În cadrul acestor birouri, vor activa vameși din R. Moldova. În interiorul lor sunt amenajate patru posturi de lucru, în formă de ghișeu, complet mobilate și dotate cu echipamente necesare, cum ar fi calculatoare, imprimante, safeuri. Birourile pot fi transportate cu camioanele marfare obișnuite și sunt izolate fonic și termic.

Reprezentanții Serviciului Vamal susțin că, odată cu demararea controlului comun la frontieră și a activității birourilor mobile, termenul de așteptare în vamă se va reduce în jumătate.

La frontiera R. Moldova cu România se formează cozi imense din cauza transporturilor sezoniere de produse agricole, dar și din cauza războiului din Ucraina, care a dus la intensificarea fluxului de mărfuri în tranzit din și spre Ucraina. (europalibera.ro)



schmitz gotha video


schmitz ecoflex video

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.