SPANIA: PLÂNGERE PENALĂ PENTRU UN ȘOFER PROFESIONIST, PRINS CU TAHOGRAFUL MANIPULAT Recomandat

SPANIA: PLÂNGERE PENALĂ PENTRU UN ȘOFER PROFESIONIST, PRINS CU TAHOGRAFUL MANIPULAT

Poliția din Catalonia (Mossos) a descoperit un tahograf care marca ore de odihnă în timp ce șoferul continua să conducă.

Oamenii legii i-au deschis un dosar penal unui bărbat, în vârstă de 63 de ani, de naționalitate spaniolă, pentru că a condus un camion cu tahograful manipulat.
Polițiștii l-au oprit pe șoferul profesionist, pe 19 iunie 2020, la două dimineața, pe autostrada AP-7, la Riudellots de la Selva, deoarece își folosea telefonul mobil în timp ce conducea.
După ce l-au tras pe dreapta, polițiștii au inspectat tahograful pentru a verifica timpii de conducere și de odihnă. Surpriza a fost, însă, totală. Dispozitivul marca o pauză fictivă, în condițiile în care șoferul conducea încă pe autostradă. Acest lucru a ridicat suspiciunile agenților. Câteva minute mai târziu, polițiștii au descoperit modificarea prin care șoferul manipula tahograful.
Din acest motiv, au fost deschise proceduri penale împotriva camionagiului, fiind presupusul autor al infracțiunii de fals în documente, iar vehiculul a fost imobilizat. Bărbatul nu are cazier și va fi chemat în instanță pentru faptele sale.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.