Șofer român de camion în UK: „Există deficit de șoferi ieftini, nu de șoferi” Recomandat

Șofer român de camion în UK: „Există deficit de șoferi ieftini, nu de șoferi”

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat că s-au primit numai 127 de solicitări de eliberare a unor vize temporare pentru şoferi de camion, deşi guvernul său a acceptat să acorde 5.000 de astfel de vize pentru şoferii străini.

Cu o zi în urmă el le-a sugerat transportatorilor să rezolve problema deficitului de şoferi de camion crescând salariile, pentru a face acest sector mai atractiv, nu căutând forţă de muncă ieftină din străinătate.

Un reprezentant al acestui sector a apreciat că numărul redus al acestor solicitări este o consecință a faptului că vizele aprobate de guvernul britanic sunt doar pe termen scurt, fiind valabile numai până în luna martie, ceea ce le face să fie puţin atractive.

Portalul hotnews.ro a stat de vorbă cu un șofer român de camion care muncește în Anglia. Acesta a explicat situația:

Radu, 38 de ani, șofer de tir din Leeds: „Există deficit de șoferi ieftini, nu de șoferi”

Radu mărturisește că în zona lui lucrurile au început să revină la normal, iar majoritatea benzinăriilor au benzină, iar cozile, în mare parte, sunt inexistente. Cu toate astea, adaugă el, există o limită de cantitate maximă care poate fi cumpărată, în general, de 30 de lire per client.

Șoferul spune că nu crede că oamenii au fost afectați în mod special de cele întâmplate, poate doar cei care aveau nevoie disperată de combustibil și nu au găsit la prima pompă, ca altădată.

„Dacă discutăm de „rădăcina” aceste crize, părerea mea este că a fost o criză artificială creată de asociațiile transportatorilor, pe sistemul „panic buy”, ca să forțeze guvernul să acorde vize pentru șoferii de camion.

În realitate, sunt destui șoferi de camion în UK, doar că tot mai mulți preferă să se îndrepte spre alte industrii, din cauza condițiilor proaste de lucru și a salariilor care nu reflectă dificultățile acestui job. Există deficit de șoferi „ieftini”, nu de șoferi la propriu”, încheie el.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.