Șofer forțat să conducă sute de km deși făcuse un infarct Recomandat

Șofer forțat să conducă sute de km deși făcuse un infarct

Șofer de camion despăgubit – Un șofer de camion care a suferit un infarct în Germania a fost obligat să conducă mai mult de 600 km – practic forțat de compania angajatoare să continue să lucreze deși condițiile sănătate nu îi permiteau. Odată îndeplinită misiunea, a fost concediat. Cazul a ajuns pe masa instanței din Spania. Recent, judecătorii au decis ca șoferul de camion să fie reintegrat în funcție și să primească despăgubiri de 30.000 euro.


Curtea Superioară de Justiție a aprobat sentința Tribunalul Social numărul 1 din Alicante. Muncitorul a solicitat o indemnizație mai mare ținând cont de faptul că dreptul fundamental la integritate a fost încălcat. După ce bărbatul a suferit un infarct, au trecut 9 zile până să poată ajunge acasă. Dar ce s-a întâmplat?
Potrivit faptelor dovedite, șoferul de camion a suferit un infarct pe 12 decembrie 2021 în timp ce se afla în cursă trebuind să facă livrări în Germania și Suedia. Având în vedere situația critică a inimii, a fost internat în spital în orașul german Euskirchen. Acolo a rămas două zile și apoi a fost externat cu obligația de a merge la un alt centru medical dacă situația sa se agrava.
Angajatul a informat superiorul că simte dureri în piept. Dar firma a decis ca el să continue misiunea, înainte de întoarcerea în Spania. I s-a spus că fără concediu medical nu îi pot permite transferul așa că au trimis toată documentația la centrul de sănătate.

După ce a părăsit spitalul din Germania șoferul de camion a călătorit până la Strasbourg (în Franța) trecând prin Olanda. În total, a condus alți 674 de km. În orașul francez a luat de un coleg și ajutat să facă alte șapte livrări ulterior la Barcelona. Câteva zile mai târziu a fost concediat și obligat să restituie companiei telefonul modul și cardurile în ciuda faptului că se simțea rău. (ziarulromanesc.de)


bratu swinger


VERSUS S03 E03

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.