Șefa CNAIR, Mariana Ioniță – câștiguri de 3.500 euro pe lună. 23.000 euro, într-un cont din Belgia Recomandat

Șefa CNAIR, Mariana Ioniță – câștiguri de 3.500 euro pe lună. 23.000 euro, într-un cont din Belgia

Angajații care sunt plătiți de la bugetul de stat și-au publicat, în luna iunie, noile declarații de avere așa cum prevede legea.


Această obligativitate s-a aplicat și angajaților din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Mariana Ioniță este directorul CNAIR.
Potrivit celei mai recente declarații de avere, Mariana Ioniță a câștigat, anul trecut, suma de 25.400 de lei ca Director Direcția Reglementări Tehnice și Autorizații de Construire. A încasat suma de 32.266 de euro ca atașat pentru transporturi, din 27 august 2018 până în 31 august 2019. La care se adaugă suma de 14.808 lei.

În total, în 2019, a câștigat puțin peste 40.000 de euro pe an, adică 3.350 de euro pe lună.
Mariana Ioniță nu dispune de terenuri, dar deține un apartament de 60 metri pătrați cumpărat în 1999. Are un autoturism Skoda din 2018 și 22.300 de euro într-un cont din Belgia. Economiile personale sunt de 8.000 euro. Nu are rate la bancă.


Reamintim că, din luna februarie 2020, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are un nou director general - interimar, după ce Consiliul de Administrație a decis numirea Marianei Ioniță și revocarea lui Sorin Scarlat care ocupa această funcție din iulie 2019.
Mariana Ioniță, cu experiență în domeniul infrastructurii de Transport, deținea funcția de Director al Departamentului de Strategie în Ministerul Transporturilor.
Mariana Ioniță este de profesie inginer constructor, absolventă a Universității Tehnice de Construcții București și are o vastă experiență în dezvoltare politicilor publice și al managementului programelor naționale din domeniul infrastructurii și al transporturilor.


Mariana Ioniță are experiență în domeniul infrastructurii de transport, ocupând de-a lungul timpului diverse funcții în cadrul ministerului, de la consilier de ministru și până la director general. Aceasta a făcut parte de-a lungul timpului din Consiliile de Administrație sau din Adunările Generale ale Acționarilor ale mai multor companii subordonate MT, precum CNADNR (actuala CNAIR), CFR Marfă, Metrorex, Electrificare CFR, APDM Galați, Spitalul CF nr.2 din Capitală, Spitalul CF din Pașcani. A deținut inclusiv funcția de director de investiții la CFR SA, compania care administrează infrastructura feroviară. Înaintea numirii la șefia CNAIR, aceasta ocupa funcția de Director al Direcției Reglementări Tehnice și autorizații de construire din cadrul Ministerului Transporturilor.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.