Se fac angajări pe piața auto autohtonă. Pentru chinezi!

Se fac angajări pe piața auto autohtonă. Pentru chinezi!

Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) vrea sa aduca muncitori chinezi pentru service-uri si spalatorii auto, potrivit unui comunicat. Asociatia a trimis Ambasadei Chinei o propunere de colaborare si anunta ca vrea un proiect-pilot pentru 80 de angajati chinezi. ASSAI anunta ca ofera salarii de 250-300 euro net/luna pentru angajatii din spalatorii si 500 - 800 euro net/luna pentru angajatii service-urilor, plus cazare si hrana.

Asociatia Serviceurilor arata in comunicat ca industria de reparatii auto din Romania se confrunta de peste 5 ani cu un deficit in crestere de forta de munca pregatita in acest domeniu, avand in vedere ca parcul auto este de peste 7,5 milioane de autovehicule, cu o varsta medie de 14 ani.

Comunicatul citat arata ca in multe situatii, salariile solicitate de muncitorii romani depasesc posibilitatile patronilor de service, acuzand "angajatii cu experienta" ca "au ajuns sa santajeze efectiv patronii de service-uri, profitand de lipsa de forta de munca pregatita in acest domeniu si nu accepta salarii sub 1000 - 1400 de euro net" arată Hotnews.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.