Scandalul emisiilor se mută la Audi

Scandalul emisiilor se mută la Audi

O comisie guvernamentală germană a detectat un soft ilegal de control al emisiilor la modelele de vârf Audi A8, a anunţat publicaţia germană Bild, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmit Reuters şi site-ul handelsblatt.com.

Audi este divizia de lux a grupului german Volkswagen AG, care face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a cerut ca modelele Audi A8 cu motoare diesel de şase şi de opt cilindri, fabricate în perioada 2009 - 2013, să fie rechemate la service, susţine Bild.
Oficialul a cerut Audi ca până în 2 iunie să vină cu un plan cuprinzător de reparare a vehiculelor afectate.

Aproape jumătate din cele 25.000 de modele Audi A8 afectate au fost vândute în Germania, restul în alte state europene.

Procurorii germani au anunţat recent lansarea unei investigaţii oficiale privind manipularea pieţei de către directorul general al Volkswagen, Matthias Mueller, în legătură cu scandalul emisiilor care a afectat grupul german (Dieselgate).

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.