Polonia reinstaurează blocada împotriva Ucrainei la graniță. Nici autobuzele nu vor trece

Polonia reinstaurează blocada împotriva Ucrainei la graniță. Nici autobuzele nu vor trece

Reprezentanții organizatorilor protestelor spun că Polonia este inundată cu cereale din Ucraina.


Organizatorii protestelor au declarat că fermierii polonezi ar putea bloca traficul de pasageri din Ucraina. Această declarație a fost făcută de liderul filialei carpatice a organizației "Satul înșelat" Roman Kondruv, scrie RMF24.

"Dacă cererile noastre nu sunt îndeplinite, va fi o problemă internațională. Am auzit că și partea ucraineană vrea să închidă granița de cealaltă parte. Dacă decidem să nu lăsăm autobuzele să intre, va fi foarte rău. Dar, poate, atunci guvernul nostru va căuta în cele din urmă soluții semnificative", a spus activistul.

Fermierii se simt înșelați de echipa premierului Donald Tusk, a spus el. El a adăugat că Polonia este inundată cu cereale din Ucraina. Prin urmare, fermierii nu au pretenții față de ucrainenii obișnuiți.
"Am deschis un coridor al solidarității, iar Ucraina a luat toate piețele. Astăzi, nu avem unde să vindem cereale, iar cerealele ucrainene care curg spre noi sunt cereale tehnice, ceea ce este dăunător", a spus el.

Situația de la frontiera cu Polonia

Începând de marți, 20 februarie, greviștii polonezi au început restricții mai stricte privind circulația vehiculelor la granița cu Ucraina. În apropierea punctului de control Medica-Shehyni, fermierii au blocat calea ferată și au împrăștiat cereale dintr-un vagon de marfă pe drum


bratu swinger


VERSUS S03 E03

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.