Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, întâlnire cu firme din domeniu transportului de marfă

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, întâlnire cu firme din domeniu transportului de marfă

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai uzinelor care repară material rulant pentru CFR Călători și cu membrii din conducerea operatorului național de transport feroviar de persoane.

Discuțiile au urmărit găsirea unor soluții în contextul în care vagoane și locomotive nefuncționale sunt nereparate pentru că firmele specializate nu se mai prezintă la licitații.

Reprezentanții uzinelor reparatoare au cerut reglementări care să urgenteze procedurile de achiziții și alinierea prețurilor pentru reparații la cele stabilite de piața liberă.

Ministrul Lucian Șova este hotărât să elimine blocajele legate de achizițiile publice pentru lucrările de reparații necesare vagoanelor și locomotivelor. În acest sens, ministrul Transporturilor a dispus luarea unor măsuri pentru simplificarea procedurilor care îngreunează procesul de mentenanță și reparații a materialului rulant al CFR Călători.

Operatorul național de servicii de transport feroviar de călători are acum 750 de vagoane disponibile și încă peste 400 care au nevoie de reparații.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.