Mii de șoferi de camion, amendați în două zile din septembrie 2023 Recomandat

Mii de șoferi de camion, amendați în două zile din septembrie 2023

Câteva mii de șoferi profesioniși au fost amendați în România în numai două zile din luna septembrie 2023.

În perioada 25 – 26 septembrie a.c., Poliţia Română, prin Direcţia Rutieră, împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, a desfăşurat, la nivel naţional, o acţiune pentru verificarea legalităţii transporturilor rutiere de mărfuri generale şi mărfuri periculoase, pentru prevenirea şi combaterea oricăror abateri de la respectarea normelor legale privind siguranţa şi legalitatea acestor tipuri de transport.

Astfel, poliţiştii rutieri au verificat 9.523 de autovehicule destinate transportului de mărfuri, fiind aplicate 4.366 de sancţiuni contravenţionale.

Dintre acestea, au fost 423 pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora şi 117 pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 69/2012.

De asemenea, 5 dintre acestea au fost pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 1175/2007 privind aprobarea normelor de efectuare a activităţii de transport rutier de mărfuri periculoase în România, 131 pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative privind transporturile rutiere şi 3.561 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, au fost aplicate 129 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative.

Poliţiştii au efectuat 5.604 testări cu aparatele din dotare, pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, fiind reţinute 112 permise de conducere, dintre care 17 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului, 18 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 34 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea şi 43 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost restrase 311 certificate de înmatriculare şi au fost dispuse 51 de măsuri de imobilizare a autovehiculelor şi 11 măsuri de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului.

În cadrul acţiunii, au fost constatate 13 infracţiuni, dintre care 1 pentru conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi 12 pentru alte fapte.

Totodată, în cadrul acţiunii, inspectorii din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au verificat 1.640 de autovehicule destinate transportului de mărfuri, fiind aplicate 363 de sancţiuni contravenţionale, 227 pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora şi 71 pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 69/2012.

De asemenea, au fost aplicate 9 sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 1175/2007 privind aprobarea normelor de efectuare a activităţii de transport rutier de mărfuri periculoase în România, 56 pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative, fiind dispuse 30 de măsuri de imobilizare a autovehiculelor, 5 măsuri de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului şi 3 măsuri de anulare a inspecţiei tehnice periodice.

Exemple:

1. La data de 25 septembrie 2023, un bărbat a condus un ansamblu format dintr-o autoutilitară şi o semiremorcă, fără a deţine tichet de cântar specific mărfii transportate.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional.

2. La data de 25 septembrie 2023, un bărbat a condus o autoutilitară, efectuând transport de mărfuri periculoase (29 de tuburi de oxigen, dintre care 10 sigilate), cu un vehicul care nu este din punct de vedere structural corespunzător utilizării transportului.

În cauză, acesta a fost sancţionat contravenţional.

3. La data de 26 septembrie 2023, un bărbat, cetăţean polonez, a condus un ansamblu de vehicule format dintr-un cap de tractor şi o semiremorcă, pe DN1, în localitatea Sinaia, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, cu 0,14 mg/l.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, fiind dispusă şi măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

4. La data de 26 septembrie 2023, pe DN1, în zona km 296, a fost oprită în trafic o autoutilitară, care circula din direcţia Sibiu către Braşov, transportând 4,95 de metri cubi de material lemnos, în baza unui aviz emis doar pentru 2,15 metri cubi.

Astfel, societatea care efectua transportul a fost sancţionată contravenţional şi au fost confiscaţi 2,80 metri cubi de cherestea.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.