Majoritatea șoferilor au rămas cu polițele RCA Euroins care expiră în septembrie

Majoritatea șoferilor au rămas cu polițele RCA Euroins care expiră în septembrie

Șoferii asigurați RCA la Euroins au trimis până acum doar 63.000 de cereri de denunțare a polițelor de asigurare auto, au precizat pentru HotNews.ro oficialii CITR, lichidatorul judiciar al fostului lider RCA intrat în faliment. În condițiile în care ​una din patru mașini asigurate RCA are o poliță Euroins, care va expira automat în 8 septembrie, ASF a propus Guvernului prelungirea cu 3 luni a acestui termen.

Valentin Ionescu, director general asigurări în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a anunțat recent la Euronews România că autoritatea a propus Guvernului prelungirea valabilității polițelor de asigurare emise de către Euroins.

„Având în vedere evoluțiile din piața asigurărilor și în scopul protecției consumatorilor, ASF a propus prelungirea valabilității polițelor. Deci, dacă această propunere pe care noi am înaintat-o Guvernului, de proiect de ordonanță de urgență, va trece, denunțarea polițelor RCA se va face undeva la începutul lunii decembrie”, a spus acesta.
Motivul este numărul mare de polițe RCA care ar rămâne în vigoare, pentru că puțini șoferi și-au denunțat polițele emise de Euroins.

„În urma analizelor făcute, în urma schimbului de informații pe care noi le-am avut cu Fondul de Garantare, văzând că nu sunt foarte multe denunțări și că rămân, totuși, multe polițe în vigoare, am venit după analiza pe care am făcut-o internă, am venit cu această propunere de prelungire a denunțării polițelor în loc de 8 septembrie, să avem 8 decembrie”, a spus oficialul ASF.
CITR, lichidatorul judiciar al Euroins: Până acum am primit doar 63.000 de cereri de denunțare a polițelor RCA
Euroins avea 2,8 milioane de polițe RCA în vigoare la data de 17 martie 2023, când ASF i-a declarat insolvența și i-a retras autorizația de funcționare.

Surse din ASF au precizat recent pentru HotNews.ro că „la data de 19 iulie 2023 erau în vigoare peste 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins, respectiv 25% din totalul celor peste 7,2 milioane de polițe RCA în vigoare, potrivit datelor raportate la ASF de către Biroul Asigurătorilor Auto (BAAR)”.

 

ADVERTISING

 

Una din patru mașini are asigurare RCA la Euroins și riscă să expire. Cum vrea ASF să dea timp șoferilor să-și facă noi contracte
Potrivit legii, polițele mai sunt valabile până la data de 8 septembrie, inclusiv, dată de la care aceste contracte vor expira automat, astfel că șoferii în cauză ar trebui să-și facă din timp altă asigurare RCA.

Pentru aceasta ar trebui să denunțe polița RCA chiar la Euroins, a cărui conducere a fost preluată acum de CITR, lichidatorul judiciar, apoi să facă o cerere de restituire de primă rămasă din contract către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA).

Câți șoferi au cerut denunțarea polițelor RCA de la Euroins până acum?

 

„Au fost recepționate aproximativ 63.000 de cereri. Retururile de primă se solicită de la FGA și se plătesc de către FGA. Doar această instituție vă poate oferi numărul persoanelor care au primit returul de primă”, a declarat pentru HotNews.ro Paul Dieter Cîrlănaru, CEO CITR.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.