La bulgari se poate. Statul ajută transportatorii cu milioane

La bulgari se poate. Statul ajută transportatorii cu milioane

Statul va înapoia transportatorilor până la 50 de milioane de leva (13.000.000 lei) din taxele de drum. Acest lucru se va face sub forma unui ajutor de stat pentru a stabiliza sectorul transporturilor în legătură cu depășirea consecințelor războiului din Ucraina. Acest lucru a fost anunțat de Camera Transportatorilor Rutieri din Bulgaria (CABB).


La sfârșitul lunii ianuarie, transportatorii au primit o promisiune din partea ministrului Dezvoltării Regionale, Andrei Tsekov, pentru reduceri la taxele de drum.
În liniște, fără informații oficiale, Consiliul de Miniștri a adoptat o astfel de decizie. Acest lucru reiese clar din decretul din 23 februarie 2024 publicat în Monitorul Oficial privind aprobarea cheltuielilor suplimentare în bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice pentru acest an în valoare de până la 50 de milioane BGN.


"Instituțiile din țara noastră au ascultat, în sfârșit, Camera Transportatorilor Rutieri din Bulgaria. Negocierile pentru acest ajutor au durat mai multe luni, dar este extrem de important ca acestea să se încheie cu succes, deoarece sectorul transporturilor din Bulgaria suferă daune care pun companiile în pericol de faliment, ceea ce, la rândul său, pune lanțul de aprovizionare în mare pericol, precum și prețurile mărfurilor", a declarat Camera Transportatorilor Rutieri într-o declarație pentru presă.

Potrivit comunicatului de presă al acestora, ajutorul este direct legat de taxele de drum plătite, care sunt luate ca o măsură a activității și a volumului de muncă operațional al fiecărei companii. Taxele de drum sunt plătite de către transportatorii rutieri în funcție de distanța parcursă. Anul trecut, veniturile din taxe de drum s-au ridicat la peste 500 de milioane BGN.

Plata ajutorului

Pentru a primi fonduri suplimentare, companiile de transport trebuie să depună un formular de cerere de ajutor în care să indice valoarea totală a taxelor de drum pe care le-au plătit pentru 2023.
De asemenea, este necesar să se furnizeze datele solicitantului, vehiculele grele de marfă deținute și facturile pentru taxele de drum plătite în Bulgaria.
Ajutorul se va aplica până la 30 iunie 2024.
Documentele necesare trebuie trimise la Agenția pentru Infrastructură Rutieră (RIA), care va distribui fondurile prin ordinul președintelui său, explică CRA.
Pe larg AICI


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


bratu swinger

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.