Inspectorii antifraudă au verificat 44.000 de autovehicule de marfă şi au dat sancţiuni de 6 milioane de lei

Inspectorii antifraudă au verificat 44.000 de autovehicule de marfă şi au dat sancţiuni de 6 milioane de lei

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au anunţat vineri că, din 8 august până în prezent, au oprit şi verificat în trafic 43.794 de autovehicule de transport marfă în apropierea punctelor de trecere a frontierei de stat, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi fraudei vamale, şi au dispus sancţiuni totale de aproape 6 milioane de lei.


După verificarea legalităţii documentelor aferente mărfurilor transportate, inspectorii au identificat mărfuri transportate fără acte legale de provenienţă.

”Ca urmare a constatării acestor contravenţii s-au dispus sancţiuni totale de 5,90 milioane de lei, dintre care amenzi în cuantum total de 2,30 milioane de lei, confiscări de mărfuri în valoare de 3,37 milioane de lei şi confiscări de numerar în sumă totală de 226.275 lei”, se arată în comunicat.

În zonele punctelor de trecere a frontierei Nădlac (I şi II), Giurgiu şi Borş, s-au identificat cele mai multe transporturi de bunuri fără acte legale de provenienţă, potrivit inpsectorilor.

”Continuă monitorizarea permanentă a traficului rutier de marfă din zonele vizate de către echipe mixte de control formate din inspectori antifraudă şi inspectori vamali din cadrul ANAF, cu participarea poliţiştilor din cadrul IGPR şi IGPF”, se arată în comunicat.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.